OVO NE PAMTE NI NAJSTARIJI: Meteorolog Nedim Sladić potvrdio da je u Sarajevu oboren temperaturni rekord...

Meteoalarm i danas upozorava građane, na snazi je narandžasto upozorenje zbog ekstremno visokih temperatura zraka.

  • Vijesti

  • 29. Jul. 2021  29. Jul. 2021

  • 0

Sarajevo je jučer oborilo rekord kada je riječ o temperaturi zraka. Prethodni temperaturni rekord zabilježen je prije tri sedmice, tačnije 8. jula, potvrdio je meteorolog Nedim Sladić.

Sladić je nešto ranije objavio da je u toku dana u glavnom gradu BiH izmjereno 38,2 stepeni, što je bilo za 0,2 manje od julskog rekorda.

Ipak, kada su stigli finalni rezultati za 28. juli, prikazano je 38,5 stepeni, što je bilo taman onoliko koliko je dovoljno za novi rekord.

- Sarajevo danas 38,5°C. Izgledno je da imamo novu popravku julskog rekorda od 8. 7. 2021. - poručio je Sladić.

Meteoalarmi i danas upozoravaju građane, na snazi je narandžasto upozorenje zbog ekstremno visokih temperatura zraka. Sudeći prema trodnevnoj prognozi FHMZ-a, toplotni val koji nas je pogodio, vrhunac će dostići tek u danima ispred nas, što znači da bi mogao biti oboren i jučerašnji temperaturni rekord.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...