NOVI SKANDAL NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Nijemci u šoku nakon protjerivanja sportskog direktora...

Florian Nass, komentator na njemačkoj televiziji ARD, ostao je zapanjen, opisavši komentar kao "potpuno pogrešan".

  • Sport

  • 29. Jul. 2021  29. Jul. 2021

  • 0

Sportski direktor Njemačke biciklističke federacije (BDR) vraćen je kući s Olimpijskih igara u Tokiju zbog rasističkog komentara, objavio je Njemački olimpijski odbor (DOSB).

Patrick Moser potjeran je kući nakon što je snimljen kako za vrijeme cestovne utrke daje rasističke primjedbe njemačkom biciklisti Nikiasu Arndtu, koji je lovio Alžirca Azzedinea Lagaba i Eritrejca Amanuela Ghebreigzabhiera.

- Ulovi te vozače deva, ulovi te vozače deva - vikao je Moster.

- Vodstvo tima na Olimpijskim igrama u Tokiju odlučilo je da Patrick Moster ne može nastaviti svoj posao kao vođa reprezentacije u biciklizmu i vratit će se kući - objavio je DOSB.

Moster se kasnije ispričao kazavši kako je bio "vruće glave".

Florian Nass, komentator na njemačkoj televiziji ARD, ostao je zapanjen, opisavši komentar kao "potpuno pogrešan".

- Za tako nešto nema mjesta u sportu - kazao je Nass.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...