"DODIKOVA KONTRA" PO HITNOM POSTUPKU: Dva zakonska rješenja idu na posebnu sjednicu NSRS-a

Vlada RS-a podržala je prijedlog o neprimjenjivanju Inzkove odluke i izmjene Krivičnog zakona.

  • Vijesti

  • 29. Jul. 2021  29. Jul. 2021

  • 4

Vlada RS-a je na današnjoj posebnoj sjednici utvrdila mišljenje na Prijedlog zakona o dopuni Krivičnog zakona RS-a po hitnom postupku. 

Ranije je istaknuto da ovaj prijedlog predviđa kaznu zatvora za nazivanje RS-a i srpskog naroda genocidnim.

- Vlada Republike Srpske smatra da je Prijedlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske usaglašen s Ustavom, pravnim sistemom Republike Srpske i Pravilima za izradu zakona i drugih propisa Republike Srpske te da se isti može uputiti u dalju proceduru - navodi se u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske.

U saopćenju se navodi da je Vlada Republike Srpske danas utvrdila i Mišljenje na Prijedlog zakona o neprimjenjivanju Odluke visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, po hitnom postupku.

- Vlada Republike Srpske smatra da je Prijedlog zakona o neprimjenjivanju Odluke visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, usaglašen s Ustavom, pravnim sistemom Republike Srpske i Pravilima za izradu zakona i drugih propisa Republike Srpske te da se isti može uputiti u dalju proceduru - istaknuto je u saopštenju.

Ova dva zakonska rješenja naći će se sutra pred zastupnicima NSRS-a na posebnoj sjednici, koja će biti zatvorena za javnost.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...