OD NJIH TO NIKO NIJE OČEKIVAO: Dva tehnološka diva traže od zaposlenih da se vakcinišu prije dolaska u kancelarije

Google i Facebook objavili su da njihovi zaposlenici u SAD-u moraju da se vakcinišu prije povratka na posao. Google je saopštio da će u narednim mjesecima to važiti i za zaposlene u drugim zemljama, navodi "Glas Amerike" (VOA).

  • HiTec

  • 29. Jul. 2021  29. Jul. 2021

  • 1

Pojedine velike tehnološke kompanije u SAD-u zahtjevaju od svojih uposlenih da se vakcinišu prije nego što se vrate u kancelariju na posao zbog toga što se delta soj koronavirusa brzo širi i broj novozaraženih raste, navodi "Glas Amerike".

Google i Facebook su objavili da njihovi zaposlenici u SAD-u moraju da se vakcinišu prije povratka na posao. Google je saopštio da će u narednim mjesecima to važiti i za zaposlene u drugim zemljama, navodi "Glas Amerike" (VOA).

Prema medijskim navodima, Netflix je, također, predstavio politiku obavezne vakcinacije za sve one koji učestvuju u produkciji serija i filmova u SAD-u.

Apple planira ponovo da uvede obavezno nošenje maski u svim prodavnicama u SAD-u, čak i ako je osoblje vakcinisano, prenosi "Bloomberg".

Kompanije poput Ubera i Microsofta, koje su planirale da zaposlene vrate u kancelariju, produžile su period rada od kuće.

Google je, također, saopštio da će produžiti rad od kuće do 18. oktobra zbog rasta broja zaraženih koronavirusom i širenjem delta soja.

“Pažljivo ćemo pratiti podatke i obavijestiti zaposlene o režimu rada 30 dana unaprijed”, saopštila je kompanija, prenosi N1.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...