PANIČNE REAKCIJE IZ MANJEG ENTITETA: Šarović poručuje – “Zajednički odgovorimo na složenu situaciju u kojoj se nalaze Republika Srpska i BiH”

"SDS je partner i dio je zajedničkog odgovora na nametnutu odluku Inzka, koju SDS apsolutno smatra neprihvatljivom."

  • Politika

  • 30. Jul. 2021  30. Jul. 2021

  • 5

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je danas da se zakoni mogu donositi samo u parlamentu.

"Podržali smo dva zakona i dali smo svoj doprinos. Smatramo ovo adekvatnim odgovorom na posljednju odluku visokog predstavnika. Vjerovatno se neće stati na tome. Postojaće potreba za zajedničkim odgovorima i u narednim sedmicama i mjesecima", naveo je Šarović.

Istaknuo je da je SDS dio zajedničkog dogovora.

"Potrebno je da zajednički odgovorimo na složenu situaciju u kojoj je ne samo Srpska nego i BiH. SDS je partner i dio je zajedničkog odgovora na nametnutu odluku Inzka, koju SDS apsolutno smatra neprihvatljivom", dodao je Šarović.

Poručio je da se mora razmišljati dugoročno.

"Kriza ima potencijal da se produbi i u tom smislu jeste početak jednog složenog perioda, ali moramo razmišljati šta je na kraju i kako doći do konačnih rješenja", dodao je Šarović za RTRS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...