OTVORENA PORUKA MIRKA ŠAROVIĆA: "Ako Schmidt dolazi sa bonskim ovlastima, onda nema šta tražiti u RS-u"

On je istakao da mu je dosadašnji visoki predstavnik Valentin Inzko ostavio veliki teret koji u ovom trenutku izgleda nesavladiv i veliku novonastalu političku krizu u zemlji sa neizvijesnim perspektivama i potencijalom da se produbi.

  • Mini market

  • 31. Jul. 2021  31. Jul. 2021

  • 7

Fokus ne treba biti na sadržaju odluke koju je donio visoki predstavnik Valentin Inzko, nego na činjenici da je ona nametnuta, izjavio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović u toku današnjeg obraćanja medijima, nakon sastanka predstavnika političkih partija iz RS-a.

Povod za današnji sastanak je odluka visokog predstavnika Valentina Inzka kojom je nametnuo izmjene Krivičnog zakona, kojima se zabranjuje negiranje genocida i drugih ratnih zločina.

- Ne treba da udarimo na one koji ne treba da trpe zbog naših političkih neslaganja, pogotovo ne na porodice poginulih. Sadržaj odluke je za nas neprihvatljiv, ali ne treba da bude u fokusu. U našem fokusu treba da bude da on na to nije imao pravo, izjavio je Šarović.

Dodao je i kako će SDS podržati izmjene Krivičnog zakona RS-a, koje su danas pred Narodnom skupštinom na usvajanju. Ipak, to ne znači i probližavanje opozicije i vlasti, jer oko ključnih pitanja i dalje postoje različita stajališta, dodao je lider SDS-a.

U svom obraćanju posebno se osvrnuo na dolazak novog visokog predstavnika Christiana Schmidta, koji bi u ponedjeljak trebao i zvanično da preuzme mandat.

- Ako dolazi sa Bonskim ovlaštenjima on nema šta da radi u RS, njegova misija će propasti, ali želim da budem u uvjerenju da on neće poseći za takvim rješenjima. Ako posegne vjerujem da će to biti eskalacija sa nesagledivim razmjerama, istakao je Šarović, piše Oslobođenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...