PLENKOVIĆ ZA “ALBANIAN POST”: ‘Hrvatska je među prvim zemljama koje su priznale neovisnost Kosova i aktivno zagovara..."

..."europski put Kosova."

  • Regija

  • 31. Jul. 2021  31. Jul. 2021

  • 1

Hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je u intervjuu za kosovsko-albanski portal Albanian Post da Hrvatska i Kosovo u nesrećama djeluju zajedno, što je pokazala i prošlosedmična saobraćajna nesreća kod Slavonskog Broda, u kojoj je poginulo deset kosovskih državljana.

"U nesrećama i stojimo i djelujemo zajedno. To smo pokazali, ne samo u ovoj neprilici, već i u ranijim kriznim situacijama i ugrozama u proteklih trideset godina", kazao je Plenković.

"Hrvatska i Kosovo imaju kvalitetne bilateralne odnose i dobro se razumijemo jer znamo koliko je zahtjevan put do samostalnosti i izgradnja vlastite države", dodao je hrvatski premijer, podsjetivši da je Hrvatska bila među prvim zemljama koje su priznale neovisnost Kosova i da "aktivno zagovara" europski put Kosova.

Prošle nedjelje je kod Slavonskog Broda izletio s ceste kosovski autobus koji je putovao iz Frankfurta do Kosova. Poginulo je 10 kosovskih državljana, a 10 je teško povrijeđeno. Tom su prilikom sve hrvatske službe brzo reagirale i pružile medicinsku i drugu pomoć povrijeđenim te organizirale prihvat neozlijeđenih putnika. U posjet stradalima došao je i kosovski premijer Albin Kurti.

"Premijer Kurti želio je posjetiti sve kosovske državljane. Pokazao je veliku privrženost svome narodu i ljudima u teškoj tragediji koja se dogodila", istaknuo je Plenković.

(Hina)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...