LOŠE VIJEST S JUGA NE PRESTAJU STIZATI: I u Grčkoj bjesne požari, aktiviran veliki broj vatrogasaca (VIDEO)

U toku su aktivnosti na gašenju, s kopna i iz zraka, šumskog požara koji je jučer izbio u regionu Achaia na Peloponezu, u Grčkoj.

  • Svijet

  • 01. Avg. 2021  

  • 0

U gašenju požara učestvuju 294 vatrogasca, 77 vatrogasnih vozila, sedam helikoptera i pet aviona.

U saopćenju Vatrogasne brigade Grčke navedeno je kako su nastavljene aktivnosti na gašenju požara, a da su preventivno evakuirana pojedina sela u regionima Ziria, Kranidi i Almiro.

Grčki mediji su izvijestili kako je evakuiran i kamp za odmor u Panagopulosu, u kojem je bilo oko 110 djece. Zbog požara je privremeno zatvoren i most Rio – Antirio.

Mihalis Hrisohoidis, ministar za zaštitu prava građana Grčke, koji je posjetio požarište, kazao je kako situacija ide ka boljem.

”Na svim poljima smo aktivirali državne mehanizme i uz napore vatrogasnih timova spriječili širenje požara. Danas je situacija bolja u odnosu na jučer“, rekao je Hrisohoidis.

Novi šumski požari izbili su na otocima Rodos i Mikonos te području Sofulu, nedaleko od tursko-grčke granice.

Požar na Mikonosu, koji je uzrokovao štetu na površini od 15 duluma i dvoje vozila, ugašen je naporima vatrogasaca i volontera. Na druga požarišta upućena su vatrogasna vozila i helikopteri kako bi ugasili vatrenu stihiju.

Prošle sedmice u nekoliko područja među kojima su Magnisia, Preveza te Dionisos, požari su uzrokovali štetu na stotinama hiljada kvadrata šumskih površina, a u potpunosti su uništene mnoge kuće i vozila.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...