STROGA PRAVILA ODGOJA: Dadilja u kraljevskoj porodici nikada ne smije koristiti jednu riječ…

Maria možda izgleda pomalo zastrašujuće sa svojom smeđom uniformom, šeširom i bijelim rukavicama, ali sreća s djecom najvažniji je dio odgoja.

  • Show

  • 02. Avg. 2021  02. Avg. 2021

  • 0

Maria Borrallo sigurno vam je poznata ako pratite kraljevsku porodicu. Ona je dadilja kraljevske djece te time i jedna od najbližih saradnika vojvode i vojvotkinje od Cambridgea.

Školovala se na prestižnom univerzitetu Norland College u Bathu, namijenjenom upravo za obrazovanje visokokvalificiranih dadilja. U sklopu svoje obuke je dobila stroge upute kad je u pitanju briga o kraljevskoj djeci. Tako je, između ostalog, naučila kako se djeci nikada ne smije obraćati riječju 'djeca' ('kids') nego ih uvijek treba oslovljavati njihovim vlastitim imenom.

- Tako se prema djeci iskazuje poštovanje - rekla je Louise Heren, autorica o kraljevskoj porodici i dodala da se u iznimnim situacijama dadilje kraljevskoj djeci mogu obratiti riječju eng. children (djeca), što u doslovnom prijevodu znači isto što i eng. kids, ali je službenije.

Pippa Middleton wedding(Foto: Anwar Hussein/Press Association/PIXSELL)

Maria možda izgleda pomalo zastrašujuće sa svojom smeđom uniformom, šeširom i bijelim rukavicama, ali sreća s djecom najvažniji je dio odgoja.

Vrijeme za spavanje kraljevskoj djeci počinje u 19 sati, otkrila je Louise, a svakih nekoliko dana uvode se nova jela i okusi. Također, vrijeme za igru ​​uvijek se odvija vani - bez obzira je li kiša ili sunce.

"Mnogo vožnje biciklom, igranja sa svojim psima, vrtlarstvo... Norland jako voli djecu poučavati kroz igru", dodala je Louise, a piše "The Sun".

(24sata.hr)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...