"ROĐENE" OČEKUJE TEŽAK ZADATAK: Velež saznao potencijalnog protivnika u play-offu Konferencijske lige

Jedini bh. tim koji je ostao u Evropi, ukoliko prođe švedski Elfsborg, odmjerit će snage sa pobjednikom iduela FC Luzern (Švicarska) - Feyenoord (Holandija).

  • Sport

  • 02. Avg. 2021  02. Avg. 2021

  • 0

Fudbalski klub Velež je današnjim žrijebom saznao potencijalnog protivnika u play-offu Konferencijske lige.

Jedini bh. tim koji je ostao u Evropi, ukoliko prođe švedski Elfsborg, odmjerit će snage sa pobjednikom iduela FC Luzern (Švicarska) - Feyenoord (Holandija).

Prvi duel se igra 19. augusta, a revanš 26. augusta.

Potencijalni rivali Veleža su bili bolji iz sljedećih duela:

KuPS Kuopio (FIN) – FC Astana (KAZ)
Bohemian FC (IRS) – PAOK FC (GRČ)
FC Luzern (ŠVI) – Feyenoord (NED)
RFS (LAT) – KAA Gent (BEL)

Podsjećanja radi, Velež 5. augusta gostuje Elfsborgu, dok je revanš-susret na stadionu Grbavica na programu sedam dana kasnije.

Inače, Velež je do sada zaradio 850.000 eura, u slučaju prolaska u posljednju prepreku do grupne faze, taj iznos će dodatno porasti.

Ako "Rođeni" prođu u play-off, imat će 400 hiljada od četvrtog pretkola i 750.000 eura za nastup u play-offu, što znači 1.150.000 eura.

Ako se plasiraju u grupnu fazu, briše se zarada od kvalifikacija i Velež bi, u tom slučaju, dobio 2,94 miliona eura za učešće u grupnoj fazi, a ondje bi za svaki bod ili pobjedu dobijao dodatni novac.

Pobjeda u grupnoj fazi donosi 500.000 eura, remi 166.000 eura. Za prvo mjesto u grupi dobija se dodatnih 650.000 eura, a drugome pripada 325.000 eura, prenosi Sportsport.ba.

Podsjetimo, "Rođeni" večeras od 20 sati igraju meč trećeg kola Premijer lige protiv Rudara iz Prijedora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...