AKCIJA FEDERALNE POLICIJE: U toku hapšenje desetak kriminalaca koji već godinama teroriziraju Sarajevo (FOTO)

Nalog za hapšenje izdalo sarajevsko Kantonalno tužiteljstvo. Blokirana Kulovića ulica u centru Sarajeva u kojoj je uhapšen Mirza Hatić, potvrdio njegov advokat Omar Mehmedbašić.

  • Hronika

  • 05. Maj 2015  05. Maj 2015

Pripadnici Federalne uprave policije započeli su jutros veliku akciju protiv organiziranog kriminala na području Sarajeva.

Kako nezvanično doznajemo, policijska je operacija započela po nalogu sarajevskog Kantonalnog tužiteljstva, koje je tražilo hapšenje više osoba s nedavno objavljenog spiska od tridesetak kriminalaca, koji se sumnjiče za brojna teška kaznena djela.

Od jutros je blokirana Kulovića ulica u centru Sarajeva, a federalni policajci su ispred hotela Bosnia.

"Dnevni avaz" je objavio da su uhapšene tri osobe, među kojima je i Mirza Hatić, protiv kojeg je sarajevska policija podnijela dvadesetak kaznenih prijava zbog pokušaja ubistva, iznude, ugrožavanja sigurnosti, nedozvoljenog držanja oružja, a prema navodima "Avaza" uhapšeni su i Hatićeva supruga Lejla, te Hilmija Garibović.

U međuvremenu je potvrđeno da su uhapšeni i Kemal Trlo i Nihad Škoro.

"Tačno je da je moj klijent Mirza Hatić uhapšen. U momentu hapšenja se nalazio u hotelu 'Bosnia', a pored njega u hotelu je pronađeno 50.000 eura. Moj klijent tvrdi da to nije njegov novac. Hatić je tokom hapšenja zadobio povrede lica jer je pao. Izjavu će tek sutra dati - kazao je 'Avazu' Omar Mehmedbašić, Hatićev advokat, dodajući da je u toku pretres stanova i auta koje koristi Hatić.

U toku dana se očekuje da će Kantonalno tužiteljstvo u Sarajevu objaviti više detalja akcije.

(Zadnja izmjena 12:10)

trenutak ...