HRVATSKI "NACIONAL" OBRUKAO VUČIĆA: "Svako ima svoje prioritete, Vučić voli da priča o..."

Hrvatski "Nacional" piše da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, posredstvom državne telekomunikacijske kompanije "Telekom Srbija", za 600 miliona eura kupio pravo prijenosa utakmica engleske fudbalske Premier lige "kako bi se obračunao s 'United Groupom' Dragana Šolaka".

  • Regija

  • 02. Avg. 2021  03. Avg. 2021

  • 0

U tekstu Nacionala se, poređenja radi, navodi da je njemačka vlada izdvojila 400 miliona eura kao urgentnu pomoć žrtvama poplava koje su odnijele više od 170 života.

„Svako ima svoje prioritete, Vučić voli da priča o mladalačkim doživljajima žestokog navijača beogradske Crvene zvezde, Telekom Srbija tvrdi da je vrlo uspješna kompanija, ali suma od 600 miliona eura za šestogodišnje pravo TV prenosa na teritoriju bivše Jugoslavije, odnosno 100 miliona godišnje, zvuči neshvatljivo, s obzirom na to da je osam puta veća od dosadašnje. Brojka je još nevjerovatnija kada se zna da je tek za 100 miliona eura manja od sume koja je, kako tvrdi sama država, ušteđena trogodišnjim smanjenjem penzija u Srbiji“, navodi Nacional.

Nacional podsjeća da će se utakmice engleske lige do sezone 2022/2023 gledati na kanalu Sport kluba, koji je u sastavu kompanije United Group, navodeći izjavu direktora Sport kluba Nemanje Simeunovića da su prava na prenos utakmica Premijer lige od 2019. do 2022. plaćena 12 miliona eura godišnje.

„Dio United Group su i kablovski TV kanali N1 i Nova S, čije novinare i urednike Vučić tretira kao neprijatelje. Kao i osnivača United Group Dragana Šolaka, što bi moglo ukazati na mogućnost da iza ulaganja 600 miliona eura ne stoje u prvom redu ekonomski već politički interesi“, piše Nacional.

Iz United Group su poručili da je Vučić lagao kada je govorio o pravima za prenos Premijer lige, kao i da je ponuda te kompanije bila vrijedna 35 miliona eura godišnje.

Uz tvrdnju da se Vučić razotkrio kao glavni strateg Telekoma i neko ko je učestvovao u pregovorima oko kupovine prava za englesku ligu, United Group je naveo da mu se ne obraća kao šefu države, već kao konkurentu na tržištu, podsjeća Nacional.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...