STIGLO IH JE MNOGO, ALI JEDNA JE POSEBNA: Amel Tuka ne krije oduševljenje zbog čestitke komšinice Rade Janjušić

Bh. atletičar Amel Tuka izborio je finale Olimpijskih igara u Tokiju u disciplini 800 metara. Čestitke nakon sjajnog rezultata dolaze sa svih strana, a naš atletičar jednu je posebno izdvojio, a to je čestitka komšinice Rade Janjušić.

  • Sport

  • 02. Avg. 2021  03. Avg. 2021

  • 0

Bh. atletičar Amel Tuka izborio je finale Olimpijskih igara u Tokiju u disciplini 800 metara. Čestitke nakon sjajnog rezultata dolaze sa svih strana, a naš atletičar jednu posebno izdvojio, a to je čestitka komšinice Rade Janjušić.

"Od mnogih građana Bosne i Hercegovine sam dobio pregršt čestitki za ulazak u finale i zaista riječima ne mogu opisati, koliko sam sretan i koliko mi to znači.

Jedna u nizu čestitki bila je i od mojih komšija i na nju sam jako ponosan, jer na kraju svega, jedino što je bitno je čojstvo, a mene je moja porodica odgojila da prvo budemo ljudi, a sve drugo ce doći po zaslugama.

Sretan sam što me ljudi ne prepoznaju samo po rezultatima na stazi, već i po tome kako se ophodim prema njima, a ljepšu čestitku, od ove skoro da i nisam mogao dobiti. Svojim roditeljima dugujem sve, jer su me oni odgojili da budem ovakav kakav sam danas, a svojim komšijama i svima onima, koji moju sreću dijele kao da je njihova, želim samo reći da vas volim. Iskreno i iz srca, kao što vi volite i mene.

Teta Rado, ljubite sve redom i vidimo se uskoro u našem Modrinju", napisao je Tuka na svom FB profilu.

Vjerovali ili ne! Nekada davno, 2000.g.roditelji mog muza vratili su se poslije zavrsetka rata u BiH na svoje ognjiste...

Posted by Rada Janjušić on Sunday, 1 August 2021

Podsjetimo, osim Tuke, iz njegove kvalifikacione grupe finale je izborio i Kenijac Ferguson Rotich, koji je utrku završio s vremenom 1:44.04.

Iz prve grupe finale su izborili poljski atletičar Patryk Dobek sa vremenom 1:44.60 te Kenijac Emmanuel Kipkuri Korir sa vremenom 1:44.74.

Iz grupe dva Australac Peter Bol sa vremenom 1:44.11 te Amerikanac Clayton Murphy sa vremenom 1:44.18 nastupaju u finalu.

Po vremenu su iz Francuz Gabriel Tual i Španac Adrian Ben također zauzeli plasman u finale. Trčali su današnje polufinale s vremenom 1:44.28, odnosno 1:44.30.

U finalu će trčati i Nijel Amos koji je trčao u grupi sa Tukom, ali je pao, međutim stručni žiri je procijenio da je takmičar iz Bocvane prilikom sudara sa Isiahom Jewwetom imao prednost u putanji i dobru poziciju za jak finiš.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...