SKANDAL U HERCEG-NOVOM: Oskrnavljena crnogorska himna, ubačeni prosrpski "elementi", SLIJEDI TUŽBA

Umjetnica Natalija Radić, koja je izvodila himnu, izvinila se i preuzela svu odgovornost na sebe.

  • Regija

  • 02. Avg. 2021  03. Avg. 2021

  • 2

Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović kazao je da će Demokratska partija socijalista podnijeti prijavu protiv organizatora Međunarodnog filmskog festivala Herceg Novi zbog nedopustivih izmjena prilikom izvođenja državne himne, piše portal CdM.me.

“Kadrovi partija koje imaju problem sa crnogorskom državnošću sada su počeli da zloupotrebljavaju do skoro prestižne smotre kulture. To im nećemo dozvoliti”, objavio je Bogdanović na Twitter-u.

Umjetnica Natalija Radić koja je izvodila himnu izvinila se i preuzela svu odgovornost na sebe.

“Izvinjavam se organizatorima festivala i svima koji poštuju Crnu Goru što se u jednom trenutku u drugoj strofe himne desila memorijska blokada vezana za tekst”, kazala je Radić u izjavi za TVCG.

Navela je da je sinoć bila lošijeg zdravstvenog stanja.

Bila sam pod velikim pritiskom i stresom jer se nijesam zdravstveno osjećala dobro, a bilo je prekasno da otkažem nastup. Kao profesionalac vrlo dobro znam tekst naše himne i nikad mi se ovako nešto nije desilo. Ovo je moja zemlja, tu sam odrasla, školovala se i osjećam pripadnost ovoj državi. Zaista duboko žalim i preuzimam svu odgovornost i nikako ne bih voljela da se ovaj događaj politizuje jer poštujem i volim svoju zemlju, njene narode i simbole, a naročito njenu predivnu himnu”, poručila je Radić.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...