CURE DETALJI NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE: Šok zbog pogibije medicinske sestre i pacijentice, vozač Hitne je pokušao preteći automobil...

Život su izgubile medicinska sestra i pacijentica koje su bile u vozilu Hitne pomoći.

  • Hronika

  • 03. Avg. 2021  03. Avg. 2021

  • 0

Vozilo Hitne pomoći i osobni automobil sudarili su se jučer popodne u Suhopolju kraj Virovitice u Republici Hrvatskoj.

Život su izgubile medicinska sestra i pacijentica koje su bile u vozilu Hitne pomoći.

Kako je policija izvijestila, nakon što se sudarilo s automobilom, vozilo Hitne pomoći je sletjelo s ceste i prevrnulo se na stranu. Povrijeđene žene prevezene su u Opću bolnicu Virovitica, gdje su podlegle povredama.

Izvukli su ih iz zadnjeg dijela vozila, a zatim i sjekli vozilo kako bi oslobodili vozača.

Ovako teška nesreća ne pamti se na virovitičkom području.

Josip Štajdohar, glasnogovornik Policijske uprave virovitičko-podravske, rekao je za Novu TV kako je vozilo Hitne pomoći pokušalo preteći osobno vozilo kojim je upravljao 44-godišnjak. On je bio pod utjecajem alkohola od 1,16 promila. Došlo je do kontakta vozila, nakon čega je vozilo Hitno sletjelo s ceste i prevrnulo se. 

Kako doznaje "Jutarnji list", vozač je u kritičnom stanju i za njegov život se bore ljekari na Odjelu intenzivne njege virovitičke Opće bolnice. Ljekarka hitne medicine, koja je, također, bila u vozilu, u stanju je velikog šoka, ali bez težih fizičkih povreda. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...