POTVRĐENO: Edin Forto želi da ide u utrku za predsjednika Naše stranke

Novi predsjednik bit će izabran na vanrednom Kongresu, koji je zakazan za 4. septembar.

  • Vijesti

  • 03. Avg. 2021  03. Avg. 2021

  • 0

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, pored svih obaveza, uveliko razmišlja i o statusu unutar Naše stranke pa je tako potvrdio zainteresiranost za predsjedničku funkciju.

"Imajući u vidu da lokalni odbori na različite načine pribavljaju saglasnost za nominaciju za predstojeći kongres, volio bih na ovaj način pismeno potvrditi da se želim kandidovati i da će mi biti čast prihvatiti svaku nominaciju u ime lokalnih odbora Naše stranke", naveo je u pismu Edin Forto, saznaje Klix.ba.

Ovim je potvrđeno pisanje portala Klix.ba da su Edin Forto i Srđan Mandić najozbiljniji kandidati za nasljednika Predraga Kojovića.

Novi predsjednik bit će izabran na vanrednom Kongresu, koji je zakazan za 4. septembar.

Do dana izbora novog predsjednika Naše stranke, općinske organizacije će nominirati po jednog kandidata za finalnu utrku, a na vanrednom kongresu pravo glasa će imati približno 100 delegata.

Da bi član Naše stranke bio kandidat za predsjednika, uslov je da ima minimalno pet nominacija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...