NOVA AKVIZICIJA NA BH. PLANINI: Vlasnik "Termaga" kupio još jedan hotel na Jahorini, i to za samo...

Hotel "Košuta", kako piše portal "Capital", dio je likvidacione mase preduzeća "Energoinvest" Istočno Novo Sarajevo, koje je bilo u državnom vlasništvu.

  • Ekonomija

  • 03. Avg. 2021  04. Avg. 2021

  • 0

Preduzeće Termag iz Rogatice, koje je vlasnik istoimenog hotela na Jahorini, kupilo je likvidirani hotel Košuta za oko šest miliona KM.

Hotel Košuta, kako piše portal Capital, dio je likvidacione mase preduzeća Energoinvest Istočno Novo Sarajevo, koje je bilo u državnom vlasništvu.

Likvidacioni postupak u ovom preduzeću otvoren je krajem 2015. godine, nakon što nisu uspjeli pokušaji Investiciono-razvojne banke (IRB) RS-a da ovo preduzeće privatizuje.

Procijenjena vrijednost hotela Košuta iznosila je osam miliona KM, a prema uslovima licitacije hotel nije mogao biti prodat za manje od 70 posto procijenjene vrijednosti.

Likvidacioni upravnik Radomir Jokić je za Capital.ba potvrdio da je Termag kupio hotel Košuta, te da je kupoprodajni ugovor potpisan i novac uplaćen. Tačnu cijenu po kojoj je prodat hotel Jokić kaže da ne zna, ali je naveo da je ona "sjajna".

"Procijenjena vrijednost je bila nešto iznad osam miliona KM. Najniža cijena po kojoj se mogao prodati je bila 70 posto procijenjene vrijednosti, ali mi smo dobili i veću cijenu od te i to na prvoj licitaciji", kazao je, te dodao da će tim novcem biti namireni povjerioci i troškovi postupka. Kazao je da ima oko 60 povjerilaca, među kojima su i radnici i država.

Vlasnik preduzeća Termag Aleksandar Lazarević, koji je istovremeno i član Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina, kazao je za ovaj portal kako su kupili hotel i pripadajuće zemljište, ali o cijeni nije želio govoriti. Dodao je i kako planiraju rekonstrukciju hotela.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...