MIRKO ŠAROVIĆ UZBURKAO DUHOVE: "'Oluja' je najveći zločin bez kazne, hrvatske snage ubile su..."

"Ovakav odnos prema zločinu zasigurno nas ne vodi putem pomirenja i bolje budućnosti", poručio je Šarović.

  • Vijesti

  • 04. Avg. 2021  04. Avg. 2021

  • 5

"I nakon 26 godina od akcije 'Oluja', u kojoj su hrvatske snage ubile najmanje 1.800 Srba i protjerale njih oko 250.000, ovo klasično etničko čišćenje i dalje je samo najveći zločin bez kazne o kome se ćuti i nad kojim su svi, pa i oni koji su morali izreći zaslužene presude - ostali nijemi“, istaknuo je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

"U akciji 'Oluja' stradao je nevini narod, a njihova jedina krivica bila je to što su etnički Srbi. Stradali su od svojih komšija, s kojima su vijekovima živjeli. Stotine hiljada njih lišeno je svojih domova, svojih najbližih i to je jedan od najtragičnijih događaja našeg naroda“, poručio je Šarović.

Umjesto prihvatanja odgovornosti, osude i kažnjavanja ubijanja i protjerivanja nevinih ljudi, kaže Šarović, u Hrvatskoj danas imamo proslavu i slavljenje zločina, sve ono čega bi se sav civilizovani svijet morao stiditi.

"Ovakav odnos prema zločinu nas zasigurno ne vodi putem pomirenja i bolje budućnosti", poručio je Šarović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...