ALBANSKI MEDIJI ŽESTOKO SE OBRUŠILI NA NASTUP GORANA BREGOVIĆA: Dolazi „inspirator za…"

"...masakre na Kosovu."

  • Estrada

  • 04. Avg. 2021  04. Avg. 2021

  • 0

Vijest da će muzičar Goran Bregović biti specijalni gost na ovogodišnjem Festivalu piva u Korči, u Albaniji, pojedini kosovski portali prenijeli su uz opis Bregovića kao "inspiratora za masakre na Kosovu".

Naime, informaciju da će Bregović učestvovati na albanskom Festivalu, što su potvrdili i sami organizatori tog dešavanja, najprije je objavio "ABC News", najavivši da će noć kada Bregović bude pjevao, biti vrhunac proslave.

Kako ovaj albanski portal piše, upravo je nastup Bregovića na čuvenom korčanskom Festivalu piva organizator posebno predstavio i dao mu na značaju.

"Osim albanskih umjetnika, DJ-eva i najpopularnijih muzičkih grupa u Albaniji, atmosfera će kulminirati posljednje večeri nastupom pjevača Gorana Bregovića“, navodi se u saopštenju organizatora, prenosi Abcnews.al.

Nekoliko kosovskih portala na albanskom jeziku prenijelo je ovu vijest, ali uz naslov: "Nekada inspiracija za masakre na Kosovu, srpski pevač pozvan na Festival piva u Korči", podsjećajući i na Bregovićev nastup u Tirani 2014. godine, kada mu je tadašnji gradonačelnik Tirane, a sadašnji premijer Edi Rama, dodijelio ključeve grada.

Međutim, istovremeno dodaju - iako tog dijela nema u izvornoj vijesti portala, a uz potpis iste albanske medijske agencije, da je upravo Bregović sa svojom muzikom postao "inspirator za masakre na Kosovu", piše B92.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...