ZLOČINI VELJKA BELIVUKA: Evo šta su o prethistoriji takve monstruoznosti rekli danas Nataša Kandić i Emir Suljagić

Snimci žrtava kriminalne organizacije na čelu s Veljkom Belivukom šokirali su sve u regionu i u Evropi. Bestijalni zločini i najmonstruoznije sakaćenje tijela javno je u televizijskom programu prikazao ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

  • Društvo

  • 04. Avg. 2021  05. Avg. 2021

  • 0

Na ove monstruozne prizore danas se na Twitteru osvrnula  Nataša Kandić, ugledna borkinja za ljudska prava.

"Ja se ne čudim 'veštinama' kriminalne grupe Belivuka i drugih - imali su dobre učitelje - policiju koja je u Batajnici tela albanskih civila lomila teškim mašinama, a potom palila. Samo što ova vlast neće pokazati te snimke, jer su Albanci "zaslužili" da i mrtvi budu sakaćeni", napisala je Kandić, aludirajući na nespremnost srbijanskog režima na suočavanje sa zločinima koje je tokom devedesetih činio režim Slobodana Miloševića.

Na komentar Nataše Kandić osvrnuo se i direktor Memorijalnog centra u Potočarima Emir Suljagić.

"Veze između srbijanskog državnog aparata i klana Veljka Belivuka su dio vijekovne tradicije srpske države da "autsorsira" najprljavije poslove: duhovni je to horizont koji se proteže od Apisa preko Legije do Belivuka", napisao je Suljagić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...