DŽAFEROVIĆ DUBOKO POTRESEN SMRĆU FRANCUSKOG INTELEKTUALCA: "Kada je bilo najteže, Paul Garde je bio uz građane BiH"

Francuski intelektualac i slavista Paul Garde preminuo je danas u 95. godini života u Parizu, a član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović biranim riječima oprostio se od Gardea.

  • Vijesti

  • 04. Avg. 2021  05. Avg. 2021

  • 0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović oglasio se povodom smrti francuskog intelektualca Paula Gardea te je istakao kako je s tugom primio vijesti o smrti velikog prijatelja Bosne i Hercegovine.

Francuski intelektualac i slavista Paul Garde preminuo je danas u 95. godini života u Parizu, a član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović biranim riječima oprostio se od Gardea.

"Sa tugom sam primio vijest o smrti Paula Gardea, uglednog francuskog intelektualca i slaviste, i velikog prijatelja Bosne i Hercegovine. U trenucima kad je bilo najteže, Garde je bio uz građane Bosne i Hercegovine, praveći jasnu razliku između agresora i žrtve, te kritikujući pasivan odnos međunarodne zajednice prema zločinima činjenim tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu", rekao je Džaferović.

Poručio je kako se u ovim trenucima saosjeća sa porodicom i prijateljima Paula Gardea u ovim teškim trenucima.

"Zagovarajući s drugim francuskim i evropskim intelektualcima vojnu intervenciju s ciljem zaustavljanja agresije i zločina, Garde je pokušavao spasiti savjest Evrope u trenucima kada su mnogi nijemo posmatrali najmračnije scene na evropskom tlu nakon Drugog svjetskog rata. Saosjećam sa porodicom i prijateljima Paula Gardea u ovim teškim trenucima za njih", poručio je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...