TREĆEG ČOVJEKA ZLOGLASNOG KLANA ODALA FOTOGRAFIJA: Prijeti mu KAZNA DOŽIVOTNOG ZATVORA, sumnjiči se za PET TEŠKIH UBISTAVA u saučesništvu, otmice...

Lalić se optužnicom tereti za ista djela kao i Miljković, poznatiji kao Mesar, a obojicu od Belivuka razlikuje to što mora da odgovora i zbog proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

  • Regija

  • 05. Avg. 2021  05. Avg. 2021

  • 0

Srđan Lalić, muškarac koji se smije na fotografiji s Veljom Nevoljom dok rukama pridržava izmučenu žrtvu, u ovom zloglasnom klanu imao je važnu ulogu, a sudeći prema optužnici koja je podignuta prošle sedmice, bio je treći čovjek ove kriminalne grupe.

Lalić se sumnjiči za pet teških ubistava u saizvršilaštvu, a na teret mu se stavljaju i krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, otmice, ali i nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava. Njemu, kao i jedanaestorici njegovih saradnika, prijeti kazna doživotnog zatvora.

Iako ga pojedini u javnosti spominju kao svjedoka saradnika protiv ovog klana, koji tvrdi da nije direktno učestvovao u stravičnim zločinima, sudeći po onome šta mu se stavlja na teret, Lalić je po hijerahiji odmah ispod Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Lalić se optužnicom tereti za ista djela kao i Miljković, poznatiji kao Mesar, a obojicu od Belivuka razlikuje to što mora da odgovora i zbog proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

To znači da je istragom utvrđeno, zahvaljujući dokazima koji su prikupljeni, posebno fotografijama koje su preuzete s aplikacije Sky, da je Lalić učestvovao u ubistvima Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića i Gorana Veličkovića Goksija.

Inače, Lalić je po zanimanju IT stručnjak koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona s aplikacijom Sky, putem koje su pripadnici ozloglašenog klana kumunicirali i razmjenjivali fotografije jezivih zločina.

Nakon hapšenja, sumnjalo se da je njegova uloga isključivo bila da za Belivuka i njegove ljude nabavlja kriptovane telefone i da im obezbjeđuje komunukaciju putem aplikacije Sky.

- Lalić je uhapšen 4. februara. U početku se sumnjalo da je njegova uloga bila samo da obezbjeđuje telefone s aplikacijom Sky za šifrovanu komunikaciju, registruje hosting i pere novac, jer je trgovao bitkoinima. Međutim, istražitelji su ostali šokirani kada su shvatili da stručnjak za kompjutere sa zadovoljstvom drži glavu izmučene žrtve – rekao je izvor iz istrage.

Sam Lalić je, prema navodima medija, rekao poslije hapšenja da je po zanimanju IT inženjer i da je završio privatni fakultet. Tada je rekao i da zarađuje od bitkoina i da su mu mjesečna primanja oko 1.300 eura.

Odbranu nije iznosio, ali je negirao bilo kakvu povezanost sa zločinima.

Lalić je, kako pišu, uhapšen u stanu u prigradskom naselju, a kod njega su tokom pretresa pronađeni sat “Rolex”, brojač novca, GPS uređaj za praćenje, telefoni i računari, dok ispred vrata i na terasi svog stana ima brojne kamere za videonadzor, prenosi "Hayat".

Kako "Blic" nezvanično saznaje, prije hapšenja Belivuka i njegove grupe, u Beogradu je bilo 10 radnji koje su se bavile Sky aplikacijom. Polovinu je, prema informacijama koje posjedujemo, držao Velja Nevolja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...