ŠUŠKA SE O OTVARANJU GRANICA: SAD razmatra mogućnost da samo ovi putnici iz inostranstva mogu ući u zemlju…

Vlasti moraju razmotriti i kakve će dokaze o vakcinisanju prihvatati i hoće li se priznavati vakcine koje se koriste u nekim državama, a nisu odobrene u SAD-u.

  • Svijet

  • 05. Avg. 2021  06. Avg. 2021

  • 0

Bijela kuća u četvrtak je potvrdila da će u sklopu plana otvaranja granica za međunarodna putovanja od putnika iz inozemstva u SAD možda tražiti da budu vakcinisani.

Koordinator Bijele kuće za koronavirus Jeff Zients potvrdio je da međuagencijska radna grupa radi na planovima u kojima će se tražiti neka vrsta obaveznog vakcinisanja za inozemne putnike.

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki je na odvojenoj konferenciji pak rekla da nije sigurna hoće li SAD tražiti obavezno vakcinisanje.

Priznala je da SAD ima nekonzistentnu politiku ulaska u državu jer je zabranjen za stanovnike nekih država s malim brojem, a dopušten za one iz zemalja s velikim brojem zaraženih.

Bijela kuća je održala razgovor s aviokompanijama i drugim firmama o tome kako implementirati obavezno vakcinisanje.

Vlasti moraju razmotriti i kakve će dokaze o vakcinisanju prihvaćati i hoće li se priznavati vakcine koja se koriste u nekim državama, a nisu odobrena u SAD-u, prenosi Hina.

SAD trenutno zabranjuje ulazak većini neameričkih građana koji su u posljednjih 14 dana bili u Ujedinjenom Kraljevstvu, 26 članica šengenskog prostora, Kini, Indiji, Južnoafričkoj Republici, Iranu i Brazilu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...