O OVOME JUTROS BRUJI ŠPANIJA: Procurili razlozi zbog kojih Messi više neće nastupati za Barcelonu, spominje se i Miralem Pjanić, dogodilo se nešto potpuno neočekivano...

Argentinski čarobnjak neće više nositi dres u kojem se proslavio, a šokantna vijest koja je uzdrmala sve navijače katalonskog diva, potvrđena je još u ranijim večernjim satima u četvrtak.

  • Sport

  • 06. Avg. 2021  06. Avg. 2021

  • 0

Barcelona se već oglasila preko službenih kanala.U prvim satima od velike objave društvene mreže preplavile su reakcije, ali su izostale one koje su se najviše očekivale.

Naime, kako ističe nekoliko španskih portala, s Leom se u tim prvim satima preko društvenih mreža nije pozdravio niti jedan Barcelonin prvotimac.

"Rijetko, rijetko. Nijedan se kolega nije oprostio na društvenim mrežama", osvanulo je na naslovnici "Marce", dok je "Mundo Deportivo" prenio istu vijest uz naslov "Šutnja momčadi prije oproštaja od Messija".

No, zato se, spomenimo, javio legendarni Carles Puyol.

"Hvala ti na svemu. Nikad ti nećemo moći zahvaliti na svim stvarima koje si nam dao. Želim ti sve najbolje", napisao je na Instagramu nekadašnji kapiten Barcelone.

Napomenimo kako nije isključeno da se u međuvremenu ili nakon objave ovog članka ipak oglasio i neko od aktivnih Barcinih prvotimaca.

Naime, mediji u Španiji navode kako je glavni razlog Messijevog odlaska taj što predsjednik Laporta nije uspio odraditi ključni dio posla, nije napravio dovoljno izlaznih transfera te nije nagovorio glavninu igrača da značajno smanje godišnje plaće. Dugovima teško opterećena Barca morala je plaće s astronomskih 671 milion eura smanjiti na 382,7 miliona eura.

Barcelona je ovog ljeta zaradila nešto novca prodajom Juniora Firpa (Leeds United, 15 miliona eura), Jean-Claira Todiba (Nice, 8,5) i Carlesa Alene (Getafe, 5). Laporta je uzaludno pokušavao prodati Griezmanna, Dembelea, Pjanića, Umtitija... 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...