AVDO AVDIĆ OBJAVIO NOVE DOKAZE: "Elmedin Konaković obmanuo javnost da Taner Ay nema veze sa zabranjenom grupom 'Osmanen Germania', svjetski mediji ga demantuju"

Njemački MUP zabranio je rad grupi "Osmanen Germania" njemački "Die Welt" je objavio fotografije Tanera Aya s članovima zabranjene grupe, a Konaković i dalje tvrdi da je ovaj Turčin "ugledni biznismen".

  • Mini market

  • 06. Avg. 2021  06. Avg. 2021

  • 1

Piše: AVDO AVDIĆ

Da čita išta osim vlastitih statusa na društvenim mrežama, Elmedin Konaković bi znao ko su Taner Ay i Muhamed Çiftçi. Ali ne čita, jer mu je čitanja “preko glave” još od studentskih dana kada je bio toliko posvećen učenju da je za trinaest dana uspio položiti devet ispita.

“Poslovne ljude iz Turske”, piše Konaković na svom FB profilu povodom teksta Istrage o susretu predsjednika Skupštine Kantona Sarajevo sa Tanerom Ayem, “koji imaju biznise po cijelom svijetu i odlične veze u Turskoj i Njemačkoj, nazvali su kriminalcima, a neke od njih i teroristima. Samo zato što su došli na sastanak sa članovima Naroda i pravde”.

U istom će postu Konaković navesti da Istraga.ba nije vjerostojan medij. Ukratko, Taner Ay i Muhamed Çiftçi su za Konakovića “ugledni biznismeni”.

Horst Seehofer je ministar unutrašnjih poslova Njemačke, lider CSU-a i stranački šef novog visokog predstavnika Christiana Schmidta. Ako kliknete ovdje, moći ćete pročitati njegovo saopćenje o grupi “Osmanen Germania” izdato u 10. jula 2018. godine. Pošto Konaković više voli fotografije nego tekst, da bi smo mu olakšali napravili smo i screenshot Seehoferovog saopćenja, odnosno saopćenja Ministarstva unutrašnjih poslova Njemačke.

altsaopćenje Ministarstva unutrašnjih poslova Njemačke

“Federalni ministar unutrašnjih poslova Horst Seehofer zabranio je danas rad grupi “Osmanen Germania BC”, uključujući njene pod-organizacije, te im zabranio bilo kakve aktivnosti. Zabrana se zasniva na članu 3 (1) Zakona o udruživanju, jer su svrha i aktivnosti udruženja “Osmanen Germania ” u suprotnosti sa krivičnim zakonom. Udruženje predstavlja ozbiljnu prijetnju pravnim interesima pojedinaca i široj zajednici”, piše njemački MUP.

Pošto Konaković više voli društvene mreže, evo iste informacije i sa sa službenog Twitter naloga MUP-a Njemačke.

Ako ne vjeruje Nijemcima, možda vjeruje Britancima. Klikne li ovdje lider NIP-a će moći pročitati tekst koji je objavio “nepouzdani” BBC. A može, ako mu je lakšte, pogledati i fotografiju ispod.

alt

I prema “nepouzdanom” BBC-u i prema još “nepouzdanijem” Ministarstvu unutrašnjih poslova Njemačke grupi “Osmanen Germania” je zabranjen rad u Njemačkoj zbog – kriminalnih aktivnost.

Iako u predvodu znači “svijet”, njemački dnevni list “Die Welt” ni uređivačkom politikom niti dizajnom ne podsjeća na “Svet”, srbijanski skandal časopis koji ima puno fotografija i koji bi se uklopio u Konakoviće čitalačke standarde. Die Welt su dnevne novine osnovane 1946. godine i slove za vrlo konzervativan medij. U članku iz  avgusta 2019. godine,  Die Welt piše o “Taneru A.” kao osobi koja je u Njemačkoj bila u pratnji visokih turskih zvaničnika, turskog premijera Binalija Yildirima i ministra vanjskih poslova Mevluta Cavusoglua.

“Snimci koji su dostupni WELT -u pokazuju da je A. bio vodeći član grupe “Osmanen Germania”, koja je kasnije zabranjena. Članovi ove grupe su osuđeni za ucjenu, trgovinu ljudima i nanošenje opasnih fizičkih povrede”, piše njemački list. 

altDie Welt: Taner Ay je jean od vođa zabranjene grupe “Osmanen Germania”

Pošto je često bio u društvu presuđivanih kriminalaca, Elmedin Konaković, vjerujemo, zna ko je Sedat Peker. Za one koji ne znaju, u pitanju je turski mafijaš koji je, putem društvenih mreža, iz izgnanstva, optuživao visokorangirane kadrove Erdoganovog AKP-a da su povezani sa trgovinom drogom. U jednom obraćanju je pomenuo i Tanera Aya kao osobu kojoj je davao novac za finansiranje grupe Osmanen Germania.

altTurski mediji na njemačkom o vezama Pekera, Tanera Aya i “Osmanen Germania”

Slično po uzoru na Konoakovića, “biznismen” Taner Ay je demantirao da ima veze sa “Osman Germania”, ali je novinar Die Welta na svom Twitter nalogu 9. jula ove godine objavio fotografije Konakovićevog “uglednog biznismena” odjevenog u prsluk sa simbolima zabranjene kriminalne grupe.

Ove fotografije, Elmedin Konaković nije “lajkao”. No, kada je prošlog ponedjeljka Taner Ay, kao “ugledni biznismen”, objavio fotografiju na kojoj pozira na mjestu predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, lider NiP-a je “lajkao”.

altTaner Ay na mjestu predsjednika Skupštine Kantona Sarajevo

Vjerodostojno, Konaković je “lajkao” fotografiju u čijem opisu piše: “Sarajevo, Bosna, Osmansko carsstvo”. I nakon svega će reći da se moramo okrenuti prema Zapadu. Jer je to “prevažno”.

(Istraga.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...