RAZBUKTALI SE POŽARI U BiH: Hrvati hitno poslali dva kanadera u intervenciju, ugrožene kuće i imovina...

Po završetku današnjeg angažmana u BiH, avioni HRZ-a vratit će se u matičnu bazu u kasarnu “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

  • Hronika

  • 08. Avg. 2021  09. Avg. 2021

  • 0

Dva kanadera odletjela iz Zemunika u pomoć BiH; gasi se veliki požar u blizini Tomislavgrada

Dva aviona Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga Republike Hrvatsjke upućena su danas u Bosnu i Hercegovinu s ciljem gašenja požara na području kod Buškog Blata u blizini Tomislavgrada uz granicu s Republikom Hrvatskom.

Canadairi Hrvatske ratne avijacije upućeni su na požarište u Bosni i Hercegovini zbog toga što ugrožavaju kuće i imovinu na tom području, na temelju naredbe ministra odbrane o upotrebi OSRH radi pružanja humanitarne pomoći u gašenju požara u BiH, nastavno na razgovor s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem.

"Uputili smo dva Canadaira u BiH kako bismo pomogli našim prijateljima i susjedima koji se bore s požarima već nekoliko dana. Vjerujem da će naši protupožarni avioni pomoći da se zaštiti kuće i imovina stanovnika tog područja. Hrvatska je sretna jer ima vrhunske pilote koji pomažu kad je to najpotrebnije" poručio je ministar odbrane Mario Banožić.

Po završetku današnjeg angažmana u BiH, avioni HRZ-a vratit će se u matičnu bazu u vojarnu “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Podsjećamo, člankom 56. stavkom 6. Zakona o obrani propisana je ovlast Vlade da, uz suglasnost Predsjednika Republike Hrvatske, godišnjom odlukom odobri prelazak granice Republike Hrvatske Oružanim snagama radi pružanja humanitarne pomoći u inozemstvu na zadaćama protupožarne zaštite. U skladu s navedenim, Vlada je na sjednici 25. ožujka 2021. donijela Odluku o prelasku granice Oružanih snaga RH radi pružanja humanitarne pomoći u inozemstvu na zadaćama protupožarne zaštite u 2021. godini. Navedenom Odlukom odobrava se prelazak granice Republike Hrvatske Oružanim snagama RH radi pružanja humanitarne pomoći u inozemstvu na zadaćama protupožarne zaštite u 2021. godini. Za izvršenje zadaća odobrava se korištenje zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...