ITALIJANSKI MEDIJI OBJAVILI SVE DETALJE: Romelu Lukaku odlazi u Chelsea, mijenja ga Edin Džeko...

Najbolji igrač Intera Romelu Lukaku pozvao je vodstvo kluba da prihvati ponudu Chelseaja kako bi se kompletirao njegov transfer na Stamford Bridge, objavili su italijanski mediji.

  • Sport

  • 09. Avg. 2021  09. Avg. 2021

  • 0

Inter je u velikim finansijskim teškoćama i prije početka prijelaznog roka vodstvo kluba je isticalo da, uprkos tome, Lukaku nije na prodaju, jer je on bio jedan od ključnih igrača u osvajanju naslova prvaka Italije.

No, stvari su se promijenile, a presudio je predsjednik Intera Steven Zhang, sin osnivača kineske kompanije "Suning Holdings Group", koja je većinski vlasnik kluba. Protiv prodaje Lukakua su Interovi direktori Piero Ausilio i Beppe Marotta, koji bi mogli podnijeti ostavke ako se to dogodi.

Inter je tražio 130 miliona eura za Lukakua, a sada je spreman prihvatiti 115 miliona eura.

Lukaku bi u nedjelju u Belgiji trebao obaviti ljekarski pregled uoči prelaska u Chelsea, u kojem je proveo dvije sezone (2011/2012, 2013/2014) te je skupio samo 15 nastupa bez postignutog gola. Nakon toga, igrao je u Evertonu i Manchester Unitedu, a posljednje dvije sezone u Interu, u kojem je u 95 utakmica zabio 64 gola.

Italijanski mediji tvrde da se Lukaku već dogovorio s Chelseajem te da je spreman potpisati četverogodišnji ugovor po kojem bi zarađivao 15 miliona eura po sezoni.

Napadač Rome i reprezentativac BiH Edin Džeko (35) trebao bi nastaviti karijeru u Interu te je, prema pisanju italijanskih medija, već dogovorio uvjete dvogodišnjeg ugovora s "Neroazzurrima".

Roma je spremna prodati Džeku, kojem ugovor istječe u junu sljedeće godine, te sada pregovara s Interom o visini odštete. Džeko je prošle sezone u 38 nastupa u svim takmičenjima postigao 13 pogodaka.

U Romi je od 2015. godine te je u 260 nastupa zabio 119 golova. On bi trebao zamijeniti Romelua Lukakua, koji je na pragu prelaska u Chelsea.

Osim Džeke, Inter želi dovesti iz Atalante kolumbijskog napadača Duvana Zapatu (30), koji je u tri sezone u Atalanti postigao 66 golova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...