RADONČIĆEV SBB OPLEO PO VLADI KS: "Tužno je bilo gledati premijera Fortu kako se smiješi u vozu, dok u isto vrijeme s KONAKOVIĆEM ZAKUCAVA posljednji EKSER U KOVČEG GRAS-a”

"A voz je, vjerovatno, samo još jedan populistički manevar kojim se odvraća pažnja javnosti s tihog nestajanja GRAS-a", zaključuje se u reagiranju SBB-a.

  • Društvo

  • 09. Avg. 2021  09. Avg. 2021

  • 3

Kantonalni odbor SBB-a Sarajevo kritikovao je promovisanje Vlade KS povodom uspostavljanja željezničke linije na relaciji Pazarić - Sarajevo, ustvrdivši da je riječ o samopromociji bez pokrića.

"Premijer Konakovićeve vlade Edin Forto prvi se provozao i javnost ushićeno obavijestio o 'novom uspjehu', i to na način kao da je on izgradio prugu od Sarajeva do Hadžića i uspostavio moderni željeznički saobraćaj. Gledajući premijera u vozu, u najmanju ruku, budio se osjećaj 'susramlja'", ističu iz SBB-a.

Navode da iako na prvu ovaj potez Vlade može izgledati kao dobar, suštinski se, nažalost, ponovo radi samo o novom Facebook marketingu kantonalne vlasti, koja iza sebe još nema nijedan konkretno realiziran kapitalni projekt.

"A, u isto vrijeme, Kanton se guši u smeću, Sarajevo opet nema vode. Tužno je bilo gledati premijera Fortu kako se smiješi u vozu 'Željeznica FBiH', dok u isto vrijeme vlada koju predvode Elmedin Konaković i on, pripremom stečaja zakucava posljednji ekser u kovčeg GRAS-a. Pozivanjem u pomoć 'Željeznica FBiH' da se uključe u gradski prijevoz u Kantonu Sarajevo, a što je izvorni posao kantonalnog preduzeća, samo je čin zvaničnog priznanja poraza i uništenja GRAS-a, koji, zajedno s Vladom, nije mogao osigurati kvalitetan javni prijevoz za građane općina Hadžići, Ilijaš... A voz je, vjerovatno, samo još jedan populistički manevar kojim se odvraća pažnja javnosti s tihog nestajanja GRAS-a", zaključuje se u reagiranju SBB-a, javlja Klix.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...