OŠTRA REAKCIJA SDA: "Vlast u Kantonu Sarajevo je odlučila staviti svoje sitne političke interese ispred života građana"

Odbijanje inicijative Kluba SDA, koja predstavlja razuman prijedlog identičan praksi iz ostatka BiH, okruženja i cijelog svijeta, predstavlja vrhunac bahatosti, neznanja i nezainteresovanosti vlasti koja postaje sve opasnija po građane Kantona Sarajevo.

  • Vijesti

  • 09. Avg. 2021  09. Avg. 2021

  • 6

Odluka zastupnika vladajuće većine u Skupštini Kantona Sarajevo o odbijanju inicijative Kluba SDA da se organizuju punktovi za vakcinaciju građana u svih devet domova zdravlja Kantona Sarajevo, potvrđuje nedoraslost ove vlasti zadatku i trenutku te oslikava njenu nesposobnost, koja je opasna po živote građana Sarajeva.

Još nigdje u svijetu nije zabilježeno da je za 400 hiljada ljudi otvoren samo jedan punkt za vakcinaciju. Do tog punkta su neki građani prinuđeni putovati i više od 20 kilometara, jer im vlast nije omogućila vakcinisanje u njihovim lokalnim domovima zdravlja. 

Umjesto da preslikaju iskustva iz ostatka BiH, regiona i svijeta te da ubrzaju proces imunizacije uoči najavljenog novog talasa pandemije, vlast u Kantonu Sarajevo je odlučila staviti svoje sitne političke interese ispred života, zdravlja, sigurnosti, vremena i novca građana. Da su pripremi masovne imunizacije stanovništva posvetili bar pet posto vremena i energije koju su utrošili u smjene i imenovanja svojih kadrova u javne institucije i preduzeća, taj je proces mogao biti mnogo efikasniji i mogao je početi mnogo ranije.

Odbijanje inicijative Kluba SDA, koja predstavlja razuman prijedlog identičan praksi iz ostatka BIH, okruženja i cijelog svijeta predstavlja vrhunac bahatosti, neznanja i nezainteresovanosti vlasti koja postaje sve opasnija po građane Kantona Sarajevo, saopćeno je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...