ŠTA SE DOGAĐA U BARCELONI NAKON ODLASKA MESSIJA: Jedan od najboljih igrača otkrio stanje u svlačionici...

Lionel Messi napustio je Barcelonu nakon 21 godinu, jer mu katalonski klub zbog finansijskog fair-playa nije mogao ponuditi novi ugovor.

  • Sport

  • 10. Avg. 2021  10. Avg. 2021

  • 0

Da je situacija u svlačionici daleko od idealne, potvrdio je i Gerard Pique.

"Nije baš jedan od najboljih dana… Znali smo da se to jednog dana mora dogoditi, ali to je itekako utjecalo na tim, pogotovo na nas koji smo s njim godinama dijelili svlačionicu. On je najbolji igrač u historiji i na nivou talenta više nećemo biti isti, ali zato moramo kao ekipa rasti u svim drugim aspektima. Govorimo o najboljem igraču svih vremena. Niste i ne možete ostati na istom nivou talenta i magije kada vam ode najbolji igrač svih vremena. Gubite važan napadački adut koji vam je donosio puno golova i asistencija, a istovremeno morate ostati konkurentni", rekao je Pique.

"Ekipa će se morati prilagoditi, ali stvari će se riješiti. Mi smo Barca i na kraju ćemo se boriti za titule."

Ranije se Pique emotivnom objavom na društvenim mrežama oprostio od Messija, s kojim je osvojio brojne trofeje.

"Ništa više neće biti isto. Ni Camp Nou, ni Barcelona, ni mi sami. Nakon više od 20 godina u klubu, prestaješ nositi Barcelonin dres. Stvarnost je katkad teška.

Upoznali smo se 2000. godine, bilo nam je 13 godina i karijere su bile pred nama. Kakve karijere! Da smo je zamišljali, ne bismo je mogli bolje zamisliti. Je*eno ludilo!

U mojoj prvoj sezoni nakon povratka u Barcelonu, osvojili smo trostruku krunu i ti si postao najbolji nogometaš svih vremena. Iz Rosarija si dotaknuo nebo iznad Rima. Ondje se započela stvarati legenda. Sve ostalo je historija. A kako smo se samo dobro proveli!

Sad odlaziš, ali znam da ćeš se jednog dana vratiti. Postoje stvari koje treba napraviti. Zabavi se, uživaj gdje god otišao i nastavi pobjeđivati onako kako samo ti to znaš. Nama ovdje ćeš nedostajati. Volim te, Leo."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...