JE LI ZBOG OVOGA NESTAO MILOMIR SAVČIĆ: "Ovo je satelitski snimak nogometnog igrališta u Novoj Kasabi, svi su kasnije smaknuti..."

Ne stišavaju se reakcije na vijest da predsjednik BORS-a i general Vojske Republike Srpske Milomir Savčić nije pronađen na adresi nakon što mu je izrečena mjera pritvora.

  • Mini market

  • 10. Avg. 2021  10. Avg. 2021

  • 0

Povodom svega oglasio se direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić iznoseći nove dokaze.

"Ovo je satelitski snimak nogometnog igrališta u Novoj Kasabi 13. jula 1995. Četvrtasta mrlja su hiljade zatočenika koji su bili pod kontrolom 65. zaštitnog puka. Svi su kasnije smaknuti. Zapovjednik puka je bio Milomir Savčić. Prilično je pouzdano da nikad neće odgovarati", poručio je Suljagić uz snimak iz zraka.

Image

Podsjetimo, nakon što mu je određen pritvor, Sudska policija nije pronašla Milomira Savčića na kućnoj adresi, a njegov advokat ne zna gdje se nalazi njegov štićenik.

Milomir Savčić nije pronađen na kućnoj adresi, a pripadnici Sudske policije Bosne i Hercegovine dobili su u ponedjeljak popodne naredbu da ga dovedu u pritvorsku jedinicu, ali predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske, kojem se sudi za genocid u Srebrenici, nisu pronašli na adresi na kojoj je prijavljen.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...