BRANISLAV BORENOVIĆ OTVORENO ZA "SB" O POTEZU MILORADA DODIKA: "Ovo je klasično nipodaštavanje najviše zakonodavne institucije Republike Srpske, neka se objavi..."

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović komentirao je za "Slobodnu Bosnu" navode kako je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik učestvovao u telefonskoj sjednici Predsjedništva BiH.

  • Vijesti

  • 10. Avg. 2021  10. Avg. 2021

  • 4

"Ako je ovo tačno, onda je sve jasno, suprotno zaključcima predsjednika stranaka iz Republike Srpske, potvrđenih u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Dodik je aktivno učestvovao u donošenju odluke u Presjedništvu BiH. Ovim glasanjem se krši dogovor iz parlamenta Republike Srpske odustajanjem od ključnog stava da nema donošenja odluka u zajedničkim institucijama BiH dok se ne razriješi pitanje nametnutog Inzkovog zakona. Nažalost, već viđeno, ovo je klasično nipodaštavanje najviše zakonodavne institucije Republike Srpske Narodne skupštine“, kazao je Branislav Borenović za "Slobodnu Bosnu" te dodao:

"Neka se objavi zapisnik i stenogram s ove telefonske sjednice da se sve razjasni."

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić otkrio je šta se događalo na telefonskoj sjednici.

"Dodik je glasao protiv i time učestvovao u radu Predsjedništva Bosne i Hercegovine iako je rekao da neće! Glasao je protiv novog Upravnog vijeća Centralne banke Bosne i Hercegovine, koje je isto kao i staro, za koje je već jednom glasao! Da apsurd bude veći, staro Vijeće nastavlja svoj rad do izbora novog, koje će biti isto kao staro, za koje je Milorad Dodik već jednom glasao, a sada neće, bez obzira na to što je to isto“, kazao je Željko Komšić za "Slobodnu Bosnu".

Ovim potezom Milorad Dodik ponovo je prekršio obećanje dato strankama opozicije, da neće učestvovati u radu Predsjedništva BiH.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...