DODIKOV POTRČKO U NEVJERICI: "Milorad se nije izjašnjavao na fantomskoj telefonskoj sjednici…"

Tegeltija je kazao da je telefonska sjednica ustanovljena kao praksa kako bi se rješavale hitne tačke dnevnog reda i da je i za ovu potrebna saglasnost sva tri člana.

  • Mini market

  • 10. Avg. 2021  10. Avg. 2021

  • 1

Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, izjavio je za Srnu da telefonska sjednica Predsjedništva BiH nije održana te da se Dodik nije izjašnjavao po pitanju imenovanja Upravnog odbora Centralne banke BiH.

"U skladu s jučerašnjim zahtjevom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića za održavanje vanredne telefonske sjednice, odgovor iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva (člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, op. a.) je bio da nismo saglasni s održavanjem sjednice i da se nismo izjašnjavali o dnevnom redu", rekao je Tegeltija.

Kazao je da je telefonska sjednica ustanovljena kao praksa kako bi se rješavale hitne tačke dnevnog reda i da je i za ovu potrebna saglasnost sva tri člana.

"Prema tome, nije bilo nikakvog izjašnjavanja Dodika na toj fantomskoj telefonskoj sjednici, jer za njeno održavanje nije bilo saglasnosti ni usvojenog dnevnog reda od sva tri člana Predsjedništva BiH. Sve ostalo su obične manipulacije i podvale",  izjavio je Tegeltija.

Podsjetimo, iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića saopćeno je, uz ostavljene dokaze medijima, da su sinoć na hitnoj telefonskoj sjednici Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović glasali za imenovanje novog-starog sastava Upravnog odbora Centralne banke BiH, dok je Dodik glasao protiv.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...