OVA TORTA OBARA S NOGU: Bit će gotova za pola sata i svi će tražiti još...

Najbolje od svega je što se ova torta ne peče.

  • Gastro

  • 11. Avg. 2021  11. Avg. 2021

  • 0

Ispratite sljedeće korake i pripremite savršenu ljetnu poslasticu, idealnu za sve vrste proslava. Savršen spoj čokolade i vanilije čini ovu tortu idealnom za sve ljubitelje slatkiša.

Sastojci:

  • 180 g čokoladnog keksa
  • 70 g putera
  • 1 kašika mlijeka
  • 30 g želatina
  • 150 ml mlijeka
  • 400 g pavlake
  • 300 g kondenzovanog mlijeka
  • 200 ml slatke pavlake
  • 1 kesica vanilijinog šećera
  • 30 g kakao praha

Priprema:

Rastvorite želatin prema uputstvu, dodajte 150 ml mlijeka i ostaviti malo da stoji. Keks samljeti u blenderu, pa dodati 70 g otopljenog putera i 1 kašiku mlijeka. Sjediniti. Staviti u obruč i napraviti koru. Stavite u frižider na 10 minuta.

Umutiti 400 g pavlake i kondenzovano mlijeko. Posebno umutiti 200 g slatke pavlake ili tečnog šlaga. Želatinu dodajte u nekoliko kašika krema od kondenzovanog mlijeka pa sve sjedinite. Dodajte i umućen šlag.

Fil podijelite na dva dijela pa u jedan dodajte vanillijin šećer, a u drugi kakao. Nekoliko kašika crnog fila nanesite na koru pa nekoliko kašika bijelog kašikom sipajte na sredinu i tako ponavljajte naizmjenično do utroška materijala.

Ohladite pa skinite obruč i služite, piše "Hayat".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...