VUČIĆ SE HVALI KONTROVERZNIM PROJEKTOM: "Ovo će izgledati ljepše nego bilo što drugo u Evropi"

“Sanjajte velike snove! Samo velikim radom i učenjem Srbija može napredovati”, poručio je Vučić.

  • Regija

  • 11. Avg. 2021  12. Avg. 2021

  • 2

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram profilu video s porukom za građane Srbije.

U njoj se hvali izgradnjom megalomanskog projekta ‘Beograd na vodi’, koji se razvija u partnerstvu s Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Naselje i tržni centar koji niču na obali Save izazvali su brojna pitanja u javnosti. Projekt od samog početka prate brojne kontroverze, tajni ugovori, poslovne tajne i neriješen odgovor ko je bespravno tokom noći srušio objekte u četvrti Savamala.

No, Vučića to, izgleda, nimalo ne brine jer se odlučio pohvaliti napretkom projekta, citirajući poznatog svjetskog pisca.

“Veliki Victor Hugo je rekao da snovi stvaraju budućnost i neki drugi ljudi su rekli da na početku ti snovi izgledaju nemogući, kasnije nevjerojatni, a na kraju postaju neizbježni. Ovdje, kada vidite Beograd na vodi iza mene, mogu se samo sjetiti vremena kada smo maštali o tome, ali smo imali dovoljno hrabrosti”, kaže Vučić.

“Zato pozivam sve mlade ljude u Srbiji da maštaju, da sanjaju”, rekao je i dodao da snovi stvaraju budućnost.

“Sanjajte velike snove! Samo velikim radom i učenjem Srbija može napredovati”, poručio je Vučić.

“Uvjeren sam da ako tako budemo radili, možemo napredovati i Srbija može biti lider u regiji, po ekonomiji i napretku”, istaknuo je. “Uskoro ćete vidjeti, ovo će izgledati ljepše nego bilo šta drugo u Evropi”, zaključio je poruku predsjednik Srbije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...