DANAS ODLUKA: Hoće li Zdravko Mamić i ratni zločinac Vinko Martinović Štela biti izručeni?

Obje rasprave zakazane su na sudu u Sarajevu za danas u 13 sati, a Mamića i Štelu razdvajat će samo dvije sudnice.

  • Društvo

  • 12. Avg. 2021  12. Avg. 2021

  • 1

Sud Bosne i Hercegovine danas odlučuje o izručenju Hrvatskoj Zdravka Mamića, ali i osuđenog ratnog zločinca Vinka Martinovića Štele.

Istovremeno s odlučivanjem o tome postoje li pretpostavke da se Republici Hrvatskoj izruči Zdravko Mamić, Sud BiH odlučivat će o tome može li se Hrvatskoj izručiti i osuđeni ratni zločinac Vinko Martinović zvani Štela, koji je jučer uhapšen u Mostaru.

Martinovića su u srijedu u Mostaru uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a on je odmah nakon toga sproveden u Sarajevo i predan Pravosudnoj policiji Suda BiH.

Zdravko Mamić se traži po Uskokovoj istrazi za podmićivanje osječkih sudaca, a Martinović zbog pravosnažne presude za ubistvo Jasmine Đukić u Mostaru 1996. godine.

Obje rasprave zakazane su na sudu u Sarajevu za danas u 13 sati, a Mamića i Štelu razdvajat će samo dvije sudnice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...