DRAŠKO STANIVUKOVIĆ NEZNALICA U NAČELU I DETALJU: "Unaprijedio izvršioce građevinske mafije i dodatno ojačao 'Bermudski trougao'..."

Stanivukovićevi “pikovi” su u vrijeme Radojičićevog mandata bili glavni izvršioci Kumova u gradskoj upravi, što znači da je on od gorih imenovao još crnje!

  • Društvo

  • 12. Avg. 2021  12. Avg. 2021

  • 0

Piše: Slobodan Vasković

1.Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, neznalica u načelu i detalju, pozer koji je isključivo posvećen egomanijaku u sebi i luzer, što je od Dečka koji obećava došao u poziciju Dečka Teškog Političkog Pacera, zamijenio je prvu postavu kraka Gradske građevinske mafije u gradskoj upravi tako što je na pozicije Šefova Mafije doveo njihove direktne izvršioce.

2.Jednostavnije rečeno, Stanivuković je umjesto prljavih i zlih doveo još prljavije zlikovce, koji su u vrijeme mandata Igora Radojičića bespogovorno izvršavali sve naloge tadašnjih šefova Gradske građevinske mafije. I tako pokazao da mu je samo do vlasti, a ne istinskih, suštinskih, promjena.

3.Stanivuković je Prvu Petorku postavio po direktnim uputama sebi veoma bliskog tajkuna Jelenka Lolića, a nju čine: Vuk Višekruna, Sanja Džida, Boriša Mandić, Valentina Savić i Slavko Davidović.

4.Njima iz sjene upravlja tajkun Jelenko Lolić, ali i njihovi bivši šefovi, koji su u vrijeme mandata Moralne Nakaze Igora Radojičića držali ključne pozicije Gradske građevinske mafije u gradskoj upravi, isključivo radili za tajkune Crvene Sekte, kao i za sebe i teško oštetili gradski budžet. Lako su se dogovorili s Lolićem.

5.Stanivukovićevi “pikovi” su u vrijeme Radojičićevog mandata bili glavni izvršioci Kumova u gradskoj upravi, što znači da je on od gorih imenovao još crnje!

Idemo redom.

6.Na čelu kraka Gradske građevinske mafije, koja je djelovala u gradskoj upravi, do izbornog pada bivšeg gradonačelnika Igora Radojičića, bio je njegov zamjenik i odbornik u skupštini grada Srđan Amidžić.

Amidžićevi najvažniji saradnici u mafijaškim poslovima bili su Slaviša Sandić, Petar Bilčar, Slobodan Stanarević i Sanja Džida.

6.Sandić je bio načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, dok je Bilčar bio na poziciji načelnika Odjeljenja za komunalne poslove.

7.Stanarević je, u vrijeme Radojičića, obavljao dužnost načelnika odjeljenja za prostorno uređenje, a Sanja Džida bila je Koordinatorka za građevinsku inspekciju, praktično glavna inspektorka i šefice te inspekcije.

8.Sandić i Bilčar su bivši načelnici odjeljenja, a specijalnost im je bila pogodovanje u smanjenju renti i komunalnih naknada, pronalazak lokacija za deponovanje zemlje iz iskopa za stambene zgrade, te ukidanje naknada za vanredni prevoz za teretna motorna vozila svojih prijatelja.

Sve te specijalne poslove obojica su odlično naplaćivali pa su sada multimilioneri.

9.Stanarević je, dok je bio načelnik, osnovao firmu “Centar za projektovanje i konsalting” iz Banjaluke; Putem tog d.o.o. obavljao je i dalje obavlja prljave poslove iznude.

Iako formalno nije u vlasničkoj strukturi CPK, javna je tajna da je vlasnik polovine tog d.o.o., a jedan od njegovih najbližih saradnika je Dragan Jokić, visoki funkcioner DNS-a.

CPK je pripremala brojne projekte.

Te projekte je odobravao Stanarević, kao načelnik, tako što je sam svojoj firmi davao poslove koje je plaćao Grad.

10.Tu se ne radi  samo o sukobu interesa, već o teškim krivičnim djelima, koja uopšte nisu smetala njegovom podređenom Vuku Višekruni, šefu odsjeka u Odjeljenju koje je vodio Stanarević.

Višekruna, koji je znao za sve Stanarevićeve malverzacije, nije se nikada pobunio, već je sve što mu je narečeni naređivao u vezi sa svojom privatnom firmom, vrlo predano završio.

Djelujući na taj način, Višekruna je postao Stanarevićev saučesnik u brojnim nezakonitim radnjama i trebalo je da krivično odgovara, jer je počinio zloupotrebe i teška krivična djela. I, zajedno sa Stanarevićem, doveo do velikog odliva novca iz budžeta Grada na kriminalan način.

11.Umjesto da protiv Višekrune, zajedno sa Stanarevićem, bude podnesena krivična prijava, njega Draško Stanivuković unapređuje na poziciju načelnika (ovlaštenog potpisnika) Odjeljenja za prostorno uređenje, umjesto smijenjenog Stanarevića.

Još ga predstavlja kao “najboljeg i najprofesionalnijeg”, što je idiotluk, budući da Višekruna isključivo pokriva Stanarevićeve i svoje prljave poslove.

Umjesto da odgovara zbog nedjela, Višekruna napreduje na ljestvici Gradske građevinske mafije, njenog kraka u gradskoj upravi.

12.Višekruna nastavlja da najuže sarađuje sa Sanjom Džida, Glavnom građevinskom inspektorkom, takođe pripadnikom mafije i ljubimicom Stanivukovića.

13.Važno je istaći da je Džidu u građevinsku inspekciju doveo pomenuti Sandić, u vrijeme dok je on bio na čelu inspekcije.

Nakon što je Sandić imenovan na poziciju načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve, Džida je imala zadatak da pokriva njegove kriminalne radove izvršene tokom izgradnje saobraćajnica.

Ovo odjeljenje formirao je bivši gradonačelnik Igor Radojičić, koji je i imenovao Sandića na tu poziciju.

Bitno je istaći da je Sandić 2015. godine Džidu, iz Odjeljenja za prostorno uređenje, prebacio u inspekciju: Prvo za urbanističko-građevinskog inspektora, a od 2017. godine, po dolasku Radojičića za gradonačelnika, na poziciju Koordinatora urbanističko-građevinske inspekcije.

Interes Sandića je bio da pokriva, između ostalog, njegove prljave i kriminalne poslove sa investitorima stambeno-poslovnih objekata, na kojima je zaradio, za početak, dva stana i dva garažna mjesta u jednoj od novih zgrada u Ulici Prvog krajiškog korpusa u Banjaluci (o tome opširnije u nastavcima).

14.Džida je, nakon toga, u svoj resor dovela Borišu Mandića iz Odjeljenja za prostorno uređenje.

Oni su, zajedno sa Višekrunom, činili “Bermudski trougao” Gradske građevinske mafije u gradskoj upravi za vrijeme Radojičića, a nakon dolaska Stanivukovića “Bermudski Trougao” (kako ih zovu uposlenici u gradskoj administaciji), znatno je ojačan, jer su Višekruna i Mandić napredovali, dok je Džida uspjela da kod aktuelnog Gradonačelnika zauzme poziciju “obožavanog bića”, iako je riječ o mafijašici bez presedana!

15.Već sam pojasnio ko je Boriša Mandić u tekstu - ”Grad bez Podjela”: Amidžić preko Sanje Džida, glavnog inspektora Banjaluke i perjanice Draška Stanivukovića, pokriva kriminalne radnje kojima je Đoki Davidoviću Grad platio dovođenje toplovoda do zgrade; Džida je dozvolila nezakonitu izgradnju 'Kajak' terase Mileta Radišića Klena i važan je dio gradske građevinske mafije!

Džida je takođe dozvolila da Klen bespravno dozida dva sprata na jednoj od zgrada koje gradi i nije preduzela, kao ni Mandić, nijednu jedinu radnju da to spriječi. Ili da se Klen kazni.

16.Mandić je građevinski inspektor koji je, u vrijeme Radojičića, sa Džidom i Višekrunom radio na „ozakonjenju“ svih nezakonitih radnji za tajkune.

Umjesto da odgovara, kao i Džida i Višekruna, Mandić napreduje na poziciju potpisnika u Odjeljenju za komunalne poslove.

17.Mandić je onaj građevinski inspektor koji je donio famozno Rješenje o rušenju dijela “Kajak” terase, nakon čega ga je Draško Stanivuković nagradio pozicijom pozicijom prvog čovjeka u Odjeljenju za komunalne poslove, umjesto da ga je kaznio, za sve prethodne nezakonite radnje.

I ne samo za njih, već i amaterski napisano Rješenje o rušenju nezakonito izgrađenog dijela “Kajak” terase, koji je u posjedu tajkuna Mileta Klena Radišića.

Rješenje je, prema mišljenju stručnih lica, svjesno napisano sa puno “rupa”, nelogičnosti i neznanja, da je najmanji problem bio da ga Ministroid Srebrenka Golić, inače jedan od najvećih Radišićevih zaštitnika i fanova, “brutalno odbije” bez ikakvih problema i ponovo spase Klena od bilo kakvih zakonskih konsekvenci.

18.Stanivuković jeste Pozer, jeste i Luzer, ali je u ovom slučaju ispao i totalni pacer, pošto je odigran od pripadnika “Bermudskog Trougla” kao zadnji levat.

Mandić je kao inspektor, ali i dok je radio u Odjeljenju za prostorno uređenje, kao nižerangirani službenik, izdavao nezakonite dozvole; Potom je u Inspekciji nastavio da ne vidi što svi vide - da propušta preduzimanje zakonom propisanih mjera, što je za posljedicu imalo brojna krivična djela. Tako je bilo za vrijeme Radojičića. Kod Stanivukovića je napredovao, zahvaljujući svjesno napisanom lošem Rješenju o rušenju nezakonito izgrađenog dijela "Kajak" tarase. Umjesto da protiv njega budu podignute brojne krivične prijave, on je unaprijeđen.

19.Stanivuković definitivno nema pojma ni o čemu, ali zato ima njegov intimus Jelenko Lolić, tajkun, koji iz sjene vodi sve ove poslove. I odlično se ugrađuje u njih.

20.Da je Stanivuković bar sekundu radio svoj posao kako treba, da se raspitao, tražio informacije u gradskoj upravi, a ne kod Lolića, lako bi saznao da su upravo Džida i Marić najzaslužniji što je Radišić nezakonito izgradio dio “Kajak” terase i da taj dvojac niije ništa učinio da to spriječi i na vrijeme izda Rješenje o rušenju. Dapače, oni su Klena “pokrivali”, sve dok Stanivuković nije pomislio da bi mu odlično došlo poziranje pred "Kajakom", koje nema nikakvog smisla! Efekta posebno.

21.Da podsjetim da je veoma gadan podatak po Stanivukovića i činjenica da je otac Boriše Mandića - Boro Mandić bio dugogodišnji pomoćnik Ministroida Golić, a trenutno je član njene Komisije za Kadrove koja je nedavno ustoličila kriminalca Nikolu Aleksića, Radojičićevog savjetnika za pravna pitanja, u Ministroidevo ministarstvo!

Zaista je prelako zaključiti da Ministroid kraj sebe ne bi držala oca svog „neprijatelja“ Boriše Mandića koji donosi (šuplje) Rješenje, što ga ona „brutalno“ ruši!!!!

22.Na ovom mjestu Stanivukoviću velikom brzinom niču Magareće uši i to enormne veličine, a povećavaju se još jednim njegovim imenovanjem - Četvrtog igrača Crvene Sekte na značajnu poziciju.

Četvrti Sektaš je Slavko Davidović, načelnik (ovlašteni potpisnik) u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Davidović je klasičan poltron, sklon teškom mobingovanju službenika kojima je nadređen, posebno žena.

23.Još u vrijeme gradonačelničkog mandata Slobodana Gavranovića postavljen je na poziciju šefa Odsjeka za saobraćaj, gdje je ostao i za vrijeme mandata Moralne Nakaze Radojičića.

Dolaskom Stanivukovića poltrončina napreduje i to na prijedlog svog donedavnog šefa Sandića.

Za Davidovića se veže niz afera o kojima ću tek pisati, a važno je naglasiti da ga je spasavao Radojičić u sprezi sa Sandićem.

24.Peti član kraka Gradske građevinske mafije u gradskoj upravi je Valentina Savić-Mandić, imenovana u kabinet Gradonačelnika kao savjetnik za estetiku Grada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...