OTKRIVEN IDENTITET NAPADAČA IZ PLYMOUTHA: Mrzi žene, voli Trumpa i oružje, a sinoć je brutalno pobio nevine ljude...

Sinoć je u napadu u engleskom gradu Plymouthu hicima iz vatrenog oružja ubijeno petero ljudi. Britanski mediji javljaju da je napadač Jake Davison, mladić u dvadesetim godinama.

  • Hronika

  • 13. Avg. 2021  13. Avg. 2021

  • 0

Policija je javila da je napadač pronađen mrtav na licu mjesta te da je imao prostrelnu ranu. Identitet napadača još nije službeno potvrđen.

Iako je živio u Plymouthu, na njegovoj Facebook stranici bilo je navedeno da je porijeklom iz američkog Phoenixa.

Na društvenim mrežama podržavao je Donalda Trumpa, a dijelio je i brojne statuse o istraživanju svemira.

Navodno je radio za kompaniju "Babcock International", koja je u aprilu najavila otkaze za hiljade svojih radnika.

Brojni ljudi koji komentiraju njegov profil na društvenim mrežama, a koji tvrde da su ga poznavali, pišu da su bili zabrinuti za njegovo za mentalno zdravlje, a spominje se i nedavna borba s tumorom u njegovoj porodici.

"The Sun" piše da je Davison desničar koji je opsjednut američkom kulturom oružja.

Njegov Facebook prepun je američke propagande, poput slike orla ispred zastave i slike kipa koja prikazuje kolonijalnog poljoprivrednika koji drži mušketu.

Davison ima i stranicu na YouTubeu, na kojoj progovara o svom propalom ljubavnom životu.

Prati Incel TV - internetsku grupu za podršku ljudima u "nevoljnom celibatu", koju karakteriziraju mizoginiju i teorije o nadmoći muškaraca.

U jednom videu Davison kaže: "Toliko sam propustio kao tinejdžer, nadam se da ću to moći nadoknaditi... Ne zagovaram ovo, ali ako moram, možda bih čak pokušao upotrijebiti drogu da to nadoknadim, možda seks na kokainu ili nešto slično, možda bi to moglo nadoknaditi to propušteno tinejdžersko iskustvo."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...