HOROR KAKAV SE NE PAMTI: DIJETE pronašlo napunjen pištolj u kući i UBILO MAJKU dok je razgovarala na videopoziv

Detektivi su rekli da je Linino dijete pronašlo pištolj koji je bio repetiran, a koji je pripadao njegovom ocu, i da je upucalo svoju majku u glavu u njihovoj kući u Altamonte Springsu na periferiji Orlanda.

  • Svijet

  • 13. Avg. 2021  13. Avg. 2021

  • 0

Malo dijete ubilo je svoju majku hicem u glavu nakon što je u njihovom stanu pronašlo napunjen pištolj i pucalo u nju dok je bila na Zoom pozivu u vezi sa poslom, saopštila je policija na Floridi.

Kolegica koja je razgovarala sa 21-godišnjom Šamajom Lin, čula je glasan prasak, a zatim je vidjela majku kako pada unazad. Odmah je pozvala hitnu pomoć i rekla dispečerima da vjeruje da je Lin pogođena.

Detektivi su rekli da je Linino dijete pronašlo pištolj koji je bio repetiran, a koji je pripadao njegovom ocu, i da je upucalo svoju majku u glavu u njihovoj kući u Altamonte Springsu na periferiji Orlanda.

- Policajci i bolničari dali su sve od sebe da pomognu gospođi Lin, ali je pronađena sa smrtonosnom ranom na glavi – saopštila je policija, prenio je “Dally Mail”.

Još jedno dijete je, također, bilo u kući, ali prema saopštenju organa reda, nijedno dijete nije povrijeđeno.

U toku je istraga o tome hoće li se vlasnik vatrenog oružja suočiti s krivičnom prijavom.

- Ako posjedujete vatreno oružje, držite ga zaključanim i na sigurnom mjestu. Ovakvi incidenti bi mogli da se izbjegnu – rekao je patrolni oficir Roberto Ruiz Junior.

Prošle godine, prema “Everytown for Gun Safetyju”, grupi koja zagovara kontrolu oružja, u Sjedinjenim Državama bilo je oko 369 nenamjernih pucnjava, uključujući 142 smrtna slučaja.

U februaru je 25-godišnja majka ubijena iz vatrenog oružja u Sjevernoj Karolini nakon što je jedno od njeno petoro djece pronašlo pištolj u njenoj tašni. A u aprilu je jedno dijete u Houstonu otkrilo repetiran pištolj i ubilo svog osmomjesečnog mlađeg brata, piše "Blic".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...