NAKON ŠTO JE SVE ZAVRŠENO IZ POLICIJE SE OGLASILI POVODOM POVORKE PONOSA: Evo kakvu su poruku poslali...(FOTO)

Iako su gotovo istovremeno održana dva skupa, nije zabilježen nijedan incident

  • Društvo

  • 14. Avg. 2021  

  • 2

Sarajevska policija, u saradnji sa drugim policijskim agencijama danas je osiguravala dva skup. Na povorci ponosa bilo je angažovano 1.000 policajaca. Skoro istovremeno, ispred Vječne vatre održani su protesti pod nazivom "Anti LGBT", kojeg je  također osiguravao MUP KS.

Sama činjenica da nije zabilježen nijedan incident govori da je policija svoj posao obavila uspješno.

- Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je, u saradnji i uz pomoć kolega iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Obavještajno-sigurnosne agencije BIH, zatim Federalne uprave policije i Uprava policije MUP-a: zeničko-dobojskog, hercegovačko-neretvanskog, srednje-bosanskog, tuzlanskog i bosansko-podrinjskog kantona, poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi osiguranja današnjih javnih skupova: "Povorke ponosa" i "Anti-lgbt protesta", koji su održani u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom angažovan je dovoljan broj policijskih službenika, kako uniformisane, tako i kriminalističke policije na poslovima fizičkog, operativnog, KDZ i saobraćajnog osiguranja ovih događaja.

Možemo konstatovati da su, sa sigurnosnog aspekta, uspješno realizovani zadaci koji su se našli pred Upravom policije, te da su policijski službenici bili na visini zadatka.

Želimo izraziti zahvalnost svim građanima i posjetiocima Kantona Sarajevo za strpljenje i razumijevanje, obzirom da je, zbog održavanja ovih javnih skupova, bio obustavljen saobraćaj u užem gradskom području.

Također, zahvalnost i čestitke izražavamo policijskim službenicima i uposlenicima svih agencija koji su uzeli učešća u realizaciji današnjih planskih aktivnosti, posebno uzimajući u obzir vremenske prilike u kojima je bilo neophodno izvršiti današnje zadatke, saopćeno je iz MUP-a KS.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...