ZA ŠTA SE TO ALEKSANDAR VULIN SPREMA: Došao u BiH, pa letio paraglajderom na takmičenju "Desant na Drvar" (VIDEO)

Takmičenje organizuje opština Drvar, Vazduhoplovni savez Srbije i paraglajding klub "Drvar" uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

  • Vijesti

  • 14. Avg. 2021  14. Avg. 2021

  • 4

Ministri unutrašnjih poslova Republike Srbije i Republike Srpske Aleksandar Vulin i Dragan Lukač prisustvovali su danas u Drvaru paraglajding takmičenju "Desant na Drvar", na kome učestvuje oko 50 pilota paraglajdera iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, prenosi Srbija Danas.

Ministar Vulin je rekao da je ovaj kraj u prošlosti dosta propatio i da je red da ima ljepše dane i prilike, kao što je ova, da u njega dolaze lјudi otvorenog srca i dobre volјe.

Istakavši zadovolјstvo zbog učešća takmičara iz više država, ministar Vulin je naveo da je siguran da će se oni u ovaj kraj vraćati i da će iz njega ponijeti dobre uspomene.

"Vjerovatno ima i bolјih terena u Evropi, uređenijih poletišta, bolјeg smještaja, ali bolјe lјude od ovih ćete teško naći. Svi koji isprobaju svoju hrabrost i vještinu tako što se stave na raspolaganje prirodi, suncu i vjetru, najbolјe znaju koliko u životu vrijedi čovjek do vas", poručio je ministar Vulin paraglajderistima učesnicima takmičenja.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da mu je zadovolјstvo što se ovo takmičenje održava u Drvaru i da je siguran da će ono postati tradicionalno.

Ministar Vulin pridružio se pilotima paraglajderistima i leteo paraglajderom.

Takmičenje organizuje opština Drvar, Vazduhoplovni savez Srbije i paraglajding klub "Drvar" uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Tokom tri dana takmičenja, piloti paraglajdera imat će zadatke i prelete više od 100 kilometara u pravcu Glamoča, Livna, Bihaća, Sanskog Mosta, Bosanske Krupe i drugih mjesta u okruženju.

Takmičenje je ujedno i državno prvenstvo Bosne i Hercegovine, ali i 3. kolo lige Srbije u paraglajdingu u disciplini preleta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...