VLASNIK "PINKA" STOJI NA VODI I GLUMI ISUSA: Željko Mitrović pokušava biti srpska verzija Elona Muska (VIDEO)

"Uspio sam da stojim na pučini. Sila potiska je bila dovoljna za stajanje! Težina je sila koja je jednaka gravitacinom ubrzanju pomnoženim sa masom tijela, zato je proračun bio 4,4x3,2x3= 42 litre po cipeli, jer sam težak 84 kg", napisao je Mitrović

  • Regija

  • 14. Avg. 2021  14. Avg. 2021

  • 1

Vlasnik Pinka Željko Mitrović već duže vrijeme pokušava da se predstavi javnosti kao neki pronalazač, srpska verzija Elona Muska. Kroz svoje "izume" i kreativno viđenje stvarnosti, Mitrović pokušava nešto da postigne, šta tačno, to samo on zna. Ovoga puta Žeks je otišao korak dalje, pa je sebe uporedio sa Isusom, jer je "izumio" cipele koje mu pomažu da stoji na vodi, piše portal Direktno.rs.


"Uspio sam da stojim na pučini. Sila potiska je bila dovoljna za stajanje! Težina je sila koja je jednaka gravitacinom ubrzanju pomnoženim sa masom tijela, zato je proračun bio 4,4x3,2x3= 42 litre po cipeli, jer sam težak 84 kg. P. S. Ostalo mi je još da vodu pretvorim u vino i palim", napisao je Tesla u pokušaju, odnosno Željko Mitrović, objavivši video snimak "uspješnog eksperimenta."

Na snimku se vidi kako Mitrović, udaljen pedesetak metara od obale, nepomično stoji na vodi. Koja je svrha ovog performansa, nije poznato. Twitteraši nisu bili oduševljeni Mitrovićevim pronalaskom, većina je bila zainteresovana za njegovo mentalno zdravlje, neki su ga vrijeđali, a jedan korisnik je rekao da zapravo stoji na kamenu, što je vrlo vjerovatno.

Popularni Žeks je u danima prije "otkrovenja" pompezno najavljivao svoj poduhvat, uz određene pokušaje duhovitosti.

"Iskoristio sam Arhimedov zakon i Isusova iskustva da napravim cipele za hodanje po vodi! Ako sve bude u redu, hodanje po vodi u četvrtak! P.S. To što izgledam kao Rudolf, znači da sam kreten koji je danas zaboravio da namaže kremu za j*beno sunčanje", napisao je Žeks, uz fotografiju preplanulog sebe.


"Ako sam sve dobro izračunao i ako je tačan Arhimedov zakon, trebalo bi da ova moja cipela "Isusovka" ima dovoljnu zapreminu ( 42l po cipeli), da mi omogući hodanje po vodi! Vidjećemo sutra", objavio je Mitrović, dan prije svog velikog dostignuća, uz sliku cipele koja mu je pomogla da "stoji" na vodi.

Očito da građani nisu prepoznali stvaralački duh koji gori u Željku Mitorviću, pa su mu mnogi preporučili da obuje betonske cipele, drugi su su mu govorili da je "šibicar koji duguje porez", a neke od njih pronalazač je počastio uvredama na račun roditelja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...