BORENOVIĆ SE OBRUŠIO NA VLADAJUĆU KOALICIJU: “Otimaju milione od građana da bi ih dali tajkunima…”

Borenović podsjeća da je inicijativa o poništavanju javne nabavke za kupovine zgrade u centru Banjaluke za potrebe UIO BiH, koja je skoro tri puta viša od već odobrene cijene, usvojena u Parlamentu.

  • Mini market

  • 15. Avg. 2021  15. Avg. 2021

  • 0

Zahtjev Uprave za indirektno oporezivanje BiH za odobravanje dodatnih 63 miliona KM za kupovinu zgrade u Banjaluci, krajnje je drzak i neosnovan, rekao je predsjedsjednik PDP i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović.

Borenović podsjeća da je inicijativa o poništavanju javne nabavke za kupovine zgrade u centru Banjaluke za potrebe UIO BiH, koja je skoro tri puta viša od već odobrene cijene, usvojena u Parlamentu.

Ipak, ukazuje Borenović, UIO BiH je uputio Savjetu ministra BiH zahtjev za dodatnih 63 miliona KM za kupovinu zgrade.

"Imali su 12 godina da kupe zgradu za odobrenih 38 miliona KM, da bi se sada sjetili da im treba baš ona od skoro 100 miliona, u vlasništvu firme bliske vladajućoj strukturi", poručio Borenović.

On je podsjetio Savjet ministara i vladajuću koaliciju SNSD-SDA-HDZ da je njima Parlament BiH uprava i da treba da postupaju “po onome što je izglasano u ovom domu”.

"UIO BiH treba da se uklopi u odobrenu cijenu koja je više nego dovoljna za izgradnju ili kupovinu savremene zgrade. U suprotnom, pokazaće da su uprava za direktno koruptivno oporezivanje građana BiH, otimajući od njih da bi stavljali milione u tajkunske džepove", kaže Borenović, navodi Srpskainfo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...