STIŽE LI DODIKU KRIVIČNA PRIJAVA I IZ MOSTARA? “Državni nivo je dužan da nas zaštiti od požara”

Irma Baralija je istakla da su protiv Milorada Dodika već podnesene neke tužbe, te je pozvala gradonačelnika Kordića i njegove saradnike da poučeni primjerom Jablanice izvrše pritisak na veće nivoe vlasti.

  • Mini market

  • 15. Avg. 2021  

  • 2

Irma Baralija, vijećnica u Gradskom vijeću Grada Mostara, oglasila se povodom aktuelnih požara koji su zahvatili ovaj hercegovački grad.

Baralija je konstatovala da pored nemara viših nivoa vlasti, gradska vlast je dužna pomoći građanima Mostara.

"Svake godine se ispostavi da se Mostar, kad su požari u pitanju, ne može osloniti niti na jedan viši nivo vlasti, ali, uprkos tome, lokalna vlast požare iznova dočekuje nespremna. Očekujem da nas novoizabrani gradonačelnik kao i šef lokalne civilne zaštite izvijeste o situaciji s požarima na području Mostara, da nas obavijeste o potencijalnim opasnostima mogućeg širenja jablaničkog požara, da nam kažu koji je plan, koliko je ljudi angažovano, šta imaju a šta im nedostaje od materijalno-tehničkih sredstava kad je ovaj problem u pitanju te kako planiraju nadomjestiti nedostatke", rekla je Baralija.

Ona je istakla da su protiv Milorada Dodika već podnesene neke tužbe, te je pozvala gradonačelnika Kordića i njegove saradnike da poučeni primjerom Jablanice izvrše pritisak na veće nivoe vlasti.

"Svjedočili smo da je načelnik Općine Jablanica podnio krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika zbog opstruiranja gašenja požara. Očekujemo i od našeg gradonačelnika, kao i od kompletne Gradske uprave, da budu aktivniji kad je u pitanju vršenje pritiska na više nivoe vlasti da rade ono što su dužni", zaštiti nas od požara, kazala je ona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...