OVO ĆE I PREDSJEDNIKA SRBIJE ŠOKIRATI: Twitter etiketirao medije koji služe Aleksandru Vučiću

Kako se može primjetiti oznakom "Medij koji sarađuje sa Vladom Srbije", etiketirani su i Informer, Kurir, Srpski telegraf, Pink, Politika, Happy TV.

  • Regija

  • 16. Avg. 2021  16. Avg. 2021

  • 0

Društvena mreža Twitter označila je medije iz Srbije koji koriste ovu platformu, a pod kontrolom su države.

- Twitter je obilježio medije iz Srbije koji su pod kontrolom države, a aktivno koriste ovu mrežu. To su RTS, B92, Prva Srpska TV, Tanjug - otkrio je Goran Radosavljević, potpredsjednik Socijaldemokratske stranke.

Međutim, kako se može primjetiti oznakom "Medij koji sarađuje sa Vladom Srbije", etiketirani su i Informer, Kurir, Srpski telegraf, Pink, Politika, Happy TV.

Za sada, nisu još obilježene Večernje novosti, Alo i Objektiv.

Imajući u vidu kontrolu medija, cenzuru i gušenje javne riječi, koje sprovodi režim Aleksandra Vučića u Srbiji, svi korisnici društvene mreže Tvwitter biće upozoreni koji mediji služe vlastima u Srbiji u te svrhe, mada se to u Srbiji već uveliko zna, piše Direktno.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...