ŠTO JE BITNO, TO JE HITNO: Komšić i Džaferović više ne mogu čekati Dodika, pozvali Schmidta da pomogne BiH i...

...da se uključi u rješavanje novonastale situacije u vezi sa gašenjem požara u Bosni i Hercegovini, da iskoristi svoj autoritet i ovlasti kako bi se mogle upotrijebiti letjelice kojima raspolaže Bosna i Hercegovina, bilo vojne, bilo civilne, te da se omogući njihov hitan angažman u svim situacijama koje to zahtijevaju.

  • Vijesti

  • 16. Avg. 2021  

  • 14

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je danas održalo 144. vanrednu sjednicu. Sjednici su prisustvovali predsjedavajući Željko Komšić i član Šefik Džaferović.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine primilo je k znanju informaciju Ministarstva sigurnosti BiH o djelovanju kanadera iz Republike Hrvatske na gašenju požara u Širokom Brijegu, na osnovu bilateralnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine traži od Ministarstva sigurnosti BiH da u budućim situacijama ispita mogućnost angažmana istih ili sličnih letjelica na gašenju požara i pomoći civilnim organima na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Također, od Ministarstva sigurnosti BiH se traži da nastavi sa ovakvom vrstom prakse, pozivajući se na bilateralne ugovore i sporazume sa susjednim državama, te druge dostupne međunarodne mehanizme i da hitno reaguje, u slučaju bilo kakve dojave, u gašenju požara na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine poziva visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu da se uključi u rješavanje novonastale situacije u vezi sa gašenjem požara u Bosni i Hercegovini, da iskoristi svoj autoritet i ovlasti kako bi se mogle upotrijebiti letjelice kojima raspolaže Bosna i Hercegovina, bilo vojne, bilo civilne, te da se omogući njihov hitan angažman u svim situacijama koje to zahtijevaju, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...