NENAD NEŠIĆ DIŽE SVE NA NOGE U RS-u ZBOG JEDNE FABRIKE: "Pogledajte kako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za tri dana riješio problem..."

Ukoliko se ne nađe rješenje za jedinu neugašenu fabriku u Istočnom Sarajevu – Mofas, i to rješenje koje će omogućiti nastavak procesa rada i proizvodnje, Vlada Republike Srpske slobodno se može nazvati stečajnom Vladom Istočnog Sarajeva i neko mora ponijeti odgovornost, poručio je predsjednik DNS Nenad Nešić.

  • Ekonomija

  • 17. Avg. 2021  

  • 7

''Ugašen je Famos Koran, ugašen Raop i ostao je samo Mofas kao jedina fabrika u Istočnom Sarajevu. Pokretanje stečaja ili likvidacije znači samo jedno, a to je da će radnici ostati na ulici da bi se neko dokopao atraktivnog zemljišta, a mašine završile u starom gvožđu kao što je bio slučaj sa Raopom'', ocijenio je Nešić.

Predsjednik DNS-a ističe da je neshvatljivo i kriminalno da Istočno Sarajevo nema nijednu fabriku iako su se u njemu nalazili privredni giganti bivše Jugoslavije.

''Umjesto gašenja, što stečaj kod nas uvijek jeste, Vlada Republike Srpske i Ministarstvo privrede i preduzetništva trebaju pronaći modalitet kako preduzeće da nastavi sa radom i da se sačuva egzistencija više od 50 porodica. Riječ je o preduzeću koje radi za zapadnoevropsko tržište  i sigurno je da se može spasiti ukoliko postoje volja i znanje'', kazao je Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

On konstatuje da se, kako kaže, ''kod nas sve svodi na – ugasi preduzeće da se neko dograbi atraktivnih lokacija, a šta nas briga za radnike''.

''Neka pogledaju u Srbiju i kako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za tri dana riješio problem odlaska Geoksa. Nije dozvolio da radnici idu na ulicu a da se neko tamo dograbi lokacija i zemljišta. Bojim se, ako se ovako nastavi, Istočno Sarajevo će ekonomski porobiti Sarajevu jer nužda narod tjera da tamo traži koricu hljeba. Vlada Republike Srpske mora biti svjesna strateškog značaja Istočnog Sarajeva'', poručio je lider DNS Nenad Nešić.

Na kraju, on pita Vladu Republike Srpske da li će predmet stečaja biti i enormno vrijedno zemljište koje danas pripada Mofasu, a nekada je pripadalo opštini Istočno Novo Sarajevo i nikada joj nije isplaćeno!?

(BN)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...