OGLASILA SE SDA OKO VAKCINISANJA: "Jesu li ovoj vlasti životi premijera, ministara i načelnika važniji od života građana i pripadnika rizičnih skupina?”

Pozvali su načelnike Trojke u Sarajevu da odgovore jesu li se u tajnosti i preko reda vakcinisali prije građana i rizičnih skupina.

  • Vijesti

  • 19. Avg. 2021  

  • 7

Nakon što su pod pritiskom javnosti premijer Vlade KS Edin Forto i njegovi ministri priznali da su se u tajnosti vakcinisali preko reda, i to neki od njih u svojim kancelarijama birajući vakcine koje su preporučene onkološkim pacijentima, nove informacije govore da su se i načelnici tzv. Trojke u Sarajevu vakcinisali prije građana, navode iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

“Očito je afera vakcinisanja preko reda u Sarajevu mnogo veća od onog što je javnost sumnjala i uključuje većinu kadrova Trojke kao i članove njihovih porodica i prijatelje. Smatramo sramnim da vlast u Sarajevu proces vakcinacije vodi elitistički i tajno favorizujući svoje ministre, načelnike, saradnike, prijatelje, drugove i podobne ‘nezavisne analitičare’ a na štetu građana od kojih su neki i onkološki pacijenti. Jesu li ovoj vlasti životi premijera, ministara i načelnika važniji od života građana i pripadnika rizičnih skupina?”, pitaju se iz KO SDA Sarajevo.

Pozvali su načelnike Trojke u Sarajevu da odgovore jesu li se u tajnosti i preko reda vakcinisali prije građana i rizičnih skupina.

“Također, pozivamo načelnika općine Novo Sarajevo Hasana Tanovića da odgovori je li u svojoj privatnoj ordinaciji Pfizerom vakcinisao i svoje prijatelje i drugove. Ukoliko se navedene informacije pokažu tačnim ostavke i krivična odgovornost je najmanje što javnost i građani Sarajeva očekuju”, navode iz SDA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...