PRED SVIMA SE OTVORIO! OVO SU VUČIĆEVA SJEĆANJA NA OCA: "Ponekad bi digao ruku na mene i brata. Naučio sam nešto: Ne trebamo da bijemo djecu"

Vučić o svemu pomalo

  • Regija

  • 19. Avg. 2021  

  • 2

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je na jugu Srbije, došao je s “punom korpom poklona”. Završetak obnove zgrade Doma zdravlja u Prokuplju, pa nabavka opreme vrijedne 50-ak miliona eura, rekonstrukcija dvije osnovne škole, izgradnja vrtića, rekonstrukcija državne ceste, plinofikacija i i izgradnja kanalizacijske mreže… Sve to bilo je u paketu, prenosi Dnevno.hr.

Ipak, najzanimljiviji dio dogodio se u mjestu Barbatovac, gdje je otvoren novi pogon tvornice konca i tkanine.

“Bit ćemo mnogo bolji, ovo smo čekali mnogo godina, pričalo se o cestama, a sada se radi i ostvaruje. Radimo i auto-cestu, i manje ceste”, krenuo je Vučić hvaliti projekte i onda je nevoljko priznao da je jedini problem – natalitet.

Vučić: Ne trebamo da bijemo djecu

Iz publike mu je stigao prijedlog kako da to riješi, a iza ideje stajao je čovjek kojeg su mediji predstavili kao “djedica Sava”.

Nema djece! Znate što bih ja predložio? Svi koji se ne žene i udaju, do 25. godine tolerancija, od 25. godine porez! Otac me je bio, i majka. Sad ne smiješ pogledati svoje dijete” rekao je Sava predsjedniku.

Ovaj mu je brzo replicirao. “Ne treba udarati dijete”, odvratio mu je Vučić, no Sava se nije dao: “Kako ne treba? Treba!”

A onda je Vučić objasnio čovjeku svoja sjećanja iz djetinjstva…

“Ne treba, potrebna su nam djeca, ne trebamo da bijemo djecu. Da ti kažem Savo, u ono vrijeme, a i ranije, otac bi ponekad digao ruku na mene i brata, ja nisam nikada ni na jedno dijete i volim ga i dan danas najviše na svijetu. Valjda sam iz tih lekcija nešto naučio. Ali promijenila se vremena, ne možemo djecu da bijemo, trebamo se boriti kako bi imali više djece. Ne možemo uvoditi poreze jer je pravo svakog čovjeka hoće li graditi obitelj ili ne. Ali možemo motivirati ljude”, poručio je Vučić Savi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...