ŠTA ĆE BITI S MIRALEMOM PJANIĆEM: Barcelona napravila novo pospremanje, neizvjestan nastavak karijere bh. nogometaša…

Barcelona je samo dan prije prve utakmice nove sezone La Lige, u kojoj je pobijedila Real Sociedad, registrirala tri igrača od kojih su dvojica ljetne prinove.

  • Sport

  • 20. Avg. 2021  

  • 0

To je uspjela zahvaljujući drastičnom smanjenju budžeta za plaće, u sklopu čijeg je rezanja morao otići Leo Messi. Najveći ustupak klubu napravio je Pique.

"Registrirali smo Memphisa Depaya, Erica Garciju i Reya Manaja. To smo uspjeli zahvaljujući dogovoru s Gerardom Piqueom. Zamjenik kapetana Barcelone pristao je na značajno smanjenje plaće", priopćili su tada iz Barcelone.

Klub je tad dodao da nastavlja pregovore sa Sergiom Busquetsom i Jordijem Albom kako bi i s njima postigao dogovor o smanjenju plaće, a katalonski Sport piše da klub isto čini i sa Sergijem Robertom, Antoineom Griezmannom i Coutinhom.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta prvo želi dogovoriti smanjenje plaće s Busquetsom, Albom i Robertom, a onda planira krenuti u pregovore s Griezmannom i Coutinhom, koji najviše zarađuju.

Francuski napadač je navodno spreman smanjiti plaću, ali pregovori još nisu počeli. Katalonski Sport napominje da smanjenje plaće čeka sve ostale igrače osim onih koji su došli u ovom prijelaznom roku.

Neizvjesna je situcija s bh. veznjakom Miralemom Pjanićem. Trener Koeman više ne računa na njegove usuge, ne spominje se ni kao igrač s kojim će se pregovatrati o smanjenju plaće, a propao je i prelazak u redove Juventusa.

Ostanak Pjanića na Camp Mouu značio bi ono najgore za nogometaša, godinu dana bez igranja službenih utakmica i pad u karijeri od kojeg se rijetki oporave.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...